Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

«Майдан» має бути громадським утворенням, а політики можуть бути його учасниками як фізичні особи, - Софія Федина

Наразі на Львівщині є три формування, пов’язані із Майданом. Організація «Майдан» не повинна бути занадто прив’язана до структури у Києві. Таку думку сьогодні, 9 січня, у коментарі Гал-інфо висловила співачка, громадська діячка Софія Федина.

«Майдан повинен бути у кожного з нас, серед політиків, студентів, пенсіонерів. Призначення майдану – мобілізувати людей. Це засіб ідентифікації», - сказала Софія Федина.

Вона також наголосила, що у Львові вже сформувалося три об’єднання.

«Одне (об’єднання при Координаційній раді, - ред.) повністю підпорядковане одній партії. Туди людей запрошують вибірково. Проводять підпільні засідання, про які не повідомляють», - зазначила вона.

Інше, за її словами, Народне об’єднання «Майдан», яке утворилося 3 січня є відкритим для громадських активістів.

«Це мені імпонує, ми відкриті для усіх», - наголосила вона.

Додамо, що Софія Федина входить до робочої групи Народного об’єднання «Майдан», куди входять представники студентської ради, партії УДАР та організації «Народний контроль», представники «Зарваницької ініціативої».

Ще одним об’єднанням вона називає «Європейський вибір», до якого увійшло 15 громадських організацій.

«Це об’єднання протестне. Коли Координаційна рада скликала засідання підпільно, тоді виникла лінія спротиву», - зазначила Федина.

За її словами, головним є те, що організація зробила.

«Наразі результату ще немає від жодного об’єднання. Варто, щоб люди пам’ятали, що Майдан – це не лише організація, а кожен із нас, хто хоче щось змінити», - сказала Софія Федина.

Окрім того, ще однією організацією є Правий сектор. За словами Софії Федини, це люди, які від самого початку були задіяні в обороні Майдану, які хочуть радикальних дій і не хочуть бачити сучасних політиків у об’єднанні «Майдан».

«Майдан» має бути громадянським утворенням, а політики можуть бути його учасниками як фізичні особи», - сказала Софія Федина.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ