Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майдан розтікся, але від цього не став меншим: народне обурення тільки зростає, – Возняк

«Самоорганізація того Майдану, який самопостав, мені здається, одним із найбільших наших цивілізаційних здобутків, який буде повторюватися. І будь-який наший наступний президент, навіть якщо ми не тільки переоберемо президента, а й змінимо систему влади, матиме із цим справу…», – про це вчора, 16 січня, в рамках циклу зустрічей «Євромайдан і культура» в львівській арт-кав’ярні «Квартира 35»заявив культуролог, політолог, головний редактор незалежного культурологічного журналу «Ї» Тарас Возняк.

Як він наголосив, практика такої самоорганізації пошириться на всю Україну. «Тепер навіть було 1 млн 200 тис. чи 1 млн 300 тис. людей… Тішиться зараз Віктор Федорович, що людей стало менше… Але Майдан зібрався в одному місці, а тепер просто розтікся, після цього він не став меншим, можливо, навіть більшим. Є передача навиків самоорганізації, протесту в часто зовсім неочікуваних формах для всього політичного класу… Рівень невдоволення, мені здається, навіть зростає: коли воно розтікається, люди індукують один одного», – зазначив Тарас Возняк.

В цьому сенсі, за його словами, розтеклася політична культура. «Але, на жаль, – каже він,– поки що лише на половині України».

«Так, є окремі представники з Харкова чи з Донецька на київському Майдані, відповідно, є невеличкі такі ж майдани і в цих містах, але вони ще не стали масовим явищем. Майдан передбачає масовість…», – додав Тарас Возняк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ