Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

„Майкрософт-Україна” планує видавати літературу галузі високих технологій українською мовою

Компанія „Майкрософт-Україна” до кінця цього року планує випустити англо-український словник обчислювальної техніки, а також нові версії „Windows-vista” і „Майкрософт-2007” в україномовному варіанті. Про це сьогодні під час „круглого столу” із залучення бізнесових кіл до видання освітянської літератури повідомив генеральний директор Компанії „Майкрософт-Україна” Валерій Лановенко.
„Переважно вся наукова література в галузі високих технологій, яка сьогодні є в Україні, є російськомовною. Ми ж хочемо дати можливість вибору людям, тому й створюємо цей словник, який буде дуже ґрунтовним та детальним”, — зазначив Валерій Лановенко. За його словами, у розробці цього словника Компанія „Майкрософт-Україна” працює з багатьма лінгвістичними університетами та інститутами, в тому числі з факультетом лінгвістики НУ „Львівська політехніка”.
Як додав же начальник управління ЛОДА Павло Хобзей, освітяни Львівщини вже давно співпрацюють з компанією „Майкрософт”, зокрема цього року було проведено низку тренінгів для вчителів загальноосвітніх шкіл в галузі інформатики та високих технологій. В цих тренінгах взяло участь 75 педагогів нашої області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ