Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Майно «Львівсільмашу» розкрадають – Наталя Горлач

Санація ВАТ «Завод „Львівсільмаш» була використана для вивезення майна, а не для проведення відновлювальних робіт підприємства. Про це начальник Львівського відділення Фонду держмайна України Наталя Горлач заявила під час прес-конференції, присвяченої ситуації на ВАТ «Завод „Львівсільмаш».

За словами Горлач, у процесі санації (відновлення) підприємства було проведено інвентаризацію майна та фінансових документів підприємства, і виявилось, що активи підприємства відчужувалися за заниженою  ціною.
ВАТ „Завод „Львівсільмаш” – спеціалізоване підприємство, яке виготовляє машини для хімічного захисту рослин та для внесення в ґрунт рідких мінеральних добрив.
Підприємство засновано  у 1945 році.  Акції „Львівсільмашу” перебувають в юридичних осіб, а саме: ВАТ  “Лізингова компанія “Украгромашінвест” – 50% + 1 акція; чеська фірма “Іцеберг” – 16,31%; корпорація “Союз” –   5%; колективу  підприємства належить  11,92% акцій та  інші фізичні особи -13,08 %.
Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України від 22 грудня 1999 р. № 2347 "Питання лізингової компанії "Украгромашінвест" встановлено, що 50%  статутного фонду плюс одна акція  ВАТ  "ЛК "Украгромашінвест"  закріплюється у державній власності терміном до 5 років до прийняття рішення про приватизацію.
Залишкова вартість активів становить 87,3 млн гривень, а ліквідаційна - понад 187 млн гривень. Кредиторська заборгованість - 9,3 млн гривень. Комітет кредиторів очолює ДПІ у м. Львові.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ