Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Майора ЗСУ кинули за ґрати за спробу викрасти літак для Росії

Хмельницький міськрайонний суд виніс вирок майорові ЗСУ за державну зраду. Так, військовослужбовця засуджено до 12 років позбавлення волі та позбавлено звання "майор" за спробу крадіжки військового літака-розвідника. Про це повідомляє прес-служба Військової прокуратури Західного регіону.

Зазначається, що до цього вироку суд вже розглядав цю справу та засудив майора до 11 років позбавлення волі. Проте з процесуальних підстав вирок не набрав законної сили.

Проте прокуратура довела під час нового судового розгляду, що військовослужбовець, діючи умисно, передав представникам Росії дані з державною таємницею, а саме: повну інформацію про план польоту військового літака-розвідника.

Ця інформація дала змогу Росії спланувати заходи з протидії та зменшити результативність виконання спеціального завдання.

"Окрім того, під час виконання спеціального польоту "зрадник" відмовився виконувати законну вимогу штурмана екіпажу в скеруванні літака по запланованому курсу і ухилився від маршруту. Порушивши режим "мовчання", намагався встановити контакт з невідомими особами і направив літак до лінії державного кордону з Російською Федерацією", – мовиться у повідомленні Військової прокуратури.

Зазначається, що військовослужбовець не мав можливості самостійно дістатись до аеродромів на території Росії та вимушений був здійснити посадку літака на заплановану лінію польоту.

Канал 24

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ