Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Майже 40% українських компаній не дотримуються санітарних норм в роботі

Майже 40% українських компаній не дотримуються санітарних норм в роботі. Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби.

У 2018 році було перевірено 69 тис. об’єктів високого ступеня ризику, які знаходилися під наглядом. Із зазначеної кількості на 26,529 тис. об’єктів встановлено порушення вимог санітарного законодавства, що склало 38,4%.

"У 2018 році працівники територіальних органів Держпродспоживслужби з питань державного нагляду за дотриманням вимог санітарного законодавства перевірили (у тому числі комісійно) 69 тис. об’єктів високого ступеня ризику, які знаходилися під наглядом. Із зазначеної кількості на 26,529 тис. об’єктів встановлено порушення вимог санітарного законодавства, що склало 38,4%", – йдеться в повідомленні.

Найвищий відсоток порушень було встановлено за результатами перевірок на об’єктах централізованого водопостачання – 64,4%, в оздоровчих закладах для дорослих – 43,8%, на об’єктах поводження з твердими побутовими відходами – 55%. Також фіксувалися порушення на харчових об’єктах (44%), на підприємствах сільського господарства (38%).

За результатами здійснених у 2018 році заходів державного нагляду (контролю) на підставі встановлених порушень санітарного законодавства накладено 280 штрафів на суму 478,4 тис. грн. Переважну кількість штрафів – 171 (61%) накладено за встановлені порушення в дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладах. Також було надано 8605 приписів.

За рішенням суду припинено діяльність одного промислового об’єкту в м. Києві, передано 105 справ до правоохоронних органів.

Також у минулому році Держпродспоживслужба у сфері санітарного законодавства розглянула 6456 звернень (скарг) фізичних осіб, із них вирішено позитивно 5189 (80%). Із них ініційовано комісійний розгляд у 2891 випадках. Повторно на розгляд надійшло 407 звернення (скарги) фізичних осіб.

Нагадаємо, протягом минулого року виявили дефекти в 1300 іграшках на ринку України.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ