Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майже 80% віддають перевагу українській мові на радіо і ТБ

Близько 80% українців віддають перевагу українській як основній мові телевізійного та радіоефіру.

Такі результати соціологічного дослідження «Сприйняття українцями телерадіоефіру: результати дослідження громадської думки», проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) на замовлення Національної ради, передає Укрінформ.

"Близько 80% громадян надає перевагу українській як основній мові телевізійного та радіоефіру і є активними споживачами україномовного контенту на радіо і телебаченні", - йдеться в дослідженні.

Як уточнив член Нацради Сергій Костинський, понад 60% респондентів підтримують політику державного протекціонізму щодо збільшення кількості українського та україномовного контенту в ефірі вітчизняних телеканалів і радіостанцій.

“Наприклад, на запитання “Якою мовою, на вашу думку, в Україні мають здійснювати мовлення телеканали та радіостанції?” респонденти відповіли так: 23,6% повідомили, що лише українською, 52,8% - і українською, і російською, але українська мова має переважати”, - зазначив Костинський.

Дослідницький проект «Сприйняття українцями телерадіоефіру: результати дослідження громадської думки» є частиною всеукраїнського соціологічного опитування «Думки та погляди населення України: травень 2019 (омнібус)», що проводилося Київським міжнародним інститутом соціології протягом травня-червня 2019 року. Загалом було опитано 2021 респондента у 110-ти населених пунктах за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ