Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майже 81 тис. в’язнів проголосували за Тимошенко, 34 тис. – за Януковича

80 849 виборців у в'язницях проголосували за кандидата в Президенти, прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, 34 034 - за кандидата в Президенти, лідера Партії регіонів Віктора Януковича. Про це на прес-конференції повідомив член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

Крім цього, 5 022 виборців у в'язницях проголосували за кандидата в Президенти, лідера партії «Сильна Україна» Сергія Тігіпка, 3 351 - за кандидата в Президенти, депутата Верховної Ради від фракції Блоку «Наша Україна-Народна самооборона» Арсеній Арсенія Яценюка, 1 964 - за кандидата в Президенти, чинного Президента Віктора Ющенка.

При цьому Охендовський не став коментувати ці результати голосування, відзначивши лише, що ці цифри досить показові і виборці самі повинні зробити висновки на їх підставі.

Згідно з повідомленням організаційно-аналітичного управління Державної кримінально-виконавчої служби, до списків виборців було включено 142,8 тис. ув'язнених.

Проведення виборів забезпечували дільничні виборчі комісії спеціальних виборчих дільниць у складі 3,8 тис. осіб.

За дотриманням вимог виборчого законодавства на спеціальних дільничних виборчих комісіях спостерігали 1108 офіційних спостерігачів від кандидатів у Президенти та партій (блоків), а також 47 офіційних спостерігачів від іноземних держав і міжнародних організацій, передає Обком.

Довідка.

Зеки проголосували за Тимошенко, бо їй більше, ніж Януковичу пасує образ «злодія в законі». Про це 18 січня, коментуючи перемогу Юлії Тимошенко на спецдільницях, заявив соціолог Володимир Подгорнов.

На його думку, в’язні не люблять Януковича, бо коли той «сидів», співпрацював із адміністрацією в’язниці. А засудженні таких людей не поважають. Натомість нардеп від БЮТу Степан Курпіль парирував – Тимошенко перемогла на спецдільницях в тюрмах та психлікарнях, бо навіть злодії і дурні розуміють, що Януковича не можна пускати до влади.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ