Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Майже половина ветеранів стикалися з дискримінацією – дослідження

49% ветеранів та ветеранок повідомляють про упереджене ставлення до них з боку суспільства, – інформує проєкт "Без Броні". Про це йдеться у дослідженні, проведеному на замовлення Міжнародної організації міграції. Зокрема, з таким ставленням ветерани стикаються у громадському транспорті, адміністративних установах, медичних закладах.

32% опитаних кажуть, що відчувають себе соціально ізольованими, а на думку 73% респондентів, їх можуть зрозуміти лише ті, хто так само служили.

Що стосується доступності для ветеранів пільг та послуг, передбачених державою, то 86% опитаних заявили, що не отримали першочергового забезпечення житлом. Позику на ремонт житла, реконструкцію чи капітальний ремонт не отримало 80% респондентів. 60% ветеранів не отримали земельних ділянок.

Пільги у сфері охорони здоров'я покриваються трохи краще. Лише 22% опитаних ветеранів повідомили, що не змогли отримати безкоштовно ліки за рецептами. Кожен третій респондент не отримував безкоштовного курортно-оздоровчого лікування.

Опитування проводилося на замовлення Міжнародної організації міграції у липні-жовтні 2019 року і включало кількісні і якісні компоненти. Було проведено 1780 інтерв'ю з ветеранами і 750 інтерв'ю з членами сімей ветеранів. Також було опитано 2530 респондентів Києві та Київській області, а також у Дніпропетровській та Львівській областях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ