Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Майже усі парковки в Україні стали безкоштовними

Нові правила оплати паркування, які набули чинності з 1 січня 2012 року, посіяли хаос на міських дорогах країни. Незнання водіями закону дозволило чиновникам заробити незаконно мільйони гривень.

Так, згідно з постановою Кабміну від 3 грудня 2009 року, прийнятою ще урядом Тимошенко, забороняється стягування плати за паркування автомобілів на стоянках, не обладнаних паркоматами, повідомляє ТСН.

Постанова приймалася з розрахунком на те, що комунальні служби на місцях, які відповідають за парковку, за два роки всі майданчики обладнають паркоматами. Проте за цей час ніхто нічого не зробив.

Тим не менш, співробітники КП "Київтранспарксервіс" постанову Кабінету міністрів проігнорували. Стандартні 7 гривень на годину після Нового року брали скрізь.

Тільки за офіційними даними в українській столиці на початок 2011 року налічувалося 203 денних паркувальних майданчиків загальною місткістю 9 тис. 367 машиномісць. З них обладнані одним або кількома паркоматами - лише 28 майданчиків на 1 тис. 250 машиномісць або 14% всіх денних парковок. Разом, Київ має близько 8 тис. 120 комунальних машиномісць, які з 1 січня знаходяться поза правовим полем.

Таким чином, тільки за годину через зазначені майданчики проходить понад 55 тис. грн, а за всю вчорашню добу (10 січня) столичні автолюбителі поклали незрозуміло в чию кишеню близько 510 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ