Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Медведчук повертається в політику

Віктор Медведчук сам ухвалить рішення, на якій посаді йому працювати при новій владі. Про це він заявив в інтерв'ю "Профілеві", передає Українська правда.

На питання, чи повертається він у політику, Медведчук сказав: "Хтось вважає, що я з неї і не йшов".

"При цьому сьогодні, з подачі самого президента, розгорнулася полеміка, на яку посаду я повернуся після того як Ющенко складе повноваження. Я знаю одне: не він буде це вирішувати. І ніхто інший. Це завжди вирішувала і вирішуватиме одна людина, сам Віктор Медведчук. Насправді рішення йти в політику я прийняв ще більше десяти років тому", - заявив Медведчук.

На питання, чого він чекає від виборів Медведчук сказав, що "реальної зміни влади".

"Що, утім, приведе країну до нового стабільного... витка протистояння. Тому, по-друге, я дуже сподіваюся, що після виборів у кожного українського політика буде можливість переглянути свою роль у політиці та ступінь своєї відповідальності перед народом. Потім обов'язково має прийти розуміння, що демократія - це законність і порядок. І ніяк не вседозволеність для обраних", - сказав він.

"Утім, я реаліст, і для початку буде досить, якщо це розуміння буде в декількох провідних політиків. Продовження нинішньої ситуації - шлях у нікуди", - додав екс-глава адміністрації Кучми.

Медведчук також заявив, що в нього "немає ворогів в українській політиці, і ніколи їх не було".

"У мене є тільки опоненти. А якщо хто і вважає мене своїм ворогом - це його проблеми. Повірте, я навіть до Ющенка, який так і не став справжнім президентом (тут я не помилився), ставлюся нормально хоча б за те, що він підтвердив відому істину: революції виносять на поверхню масу політичних злиднів і примітивних пройдисвітів", - відзначив екс-лідер СДПУ(о).

"І Майдан для України винятком не став. Дуже сподіваюся, що Ющенко прищепив українському народові на багато років імунітет проти махрової некомпетентності влади. При цьому не він винуватий, що таким є, скоріше винуваті ті, хто його обирав", - заявив він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ