Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Медведчук про можливе призначення губернатором: Я не прагну до влади

Лідер "Українського вибору" та один з неофіційних переговірників між українською владою та представниками терористів ДНР та ЛНР Віктор Медведчук заявив, що не прагне до влади. Про це йдеться у його офіційній заяві щодо повідомлень про його можливе призначення на посаду губернатора Донецької області.

"Останніми днями ЗМІ обговорюють питання про моє можливе призначення. Я неодноразово заявляв, що не прагнув і не прагну до влади. ... Головна моя мета - зупини кровопролиття, стабілізувати ситуацію на сході і відновити мир в країні", - йдеться у заяві Медведчука.

На його думку, "влада України має підтримати намір лідерів РФ, Німеччини та Франції, яке висловлювалося 29 червня про продовження режиму припинення вогню на більш тривалий термін та про продовження консультацій з представниками сторін, що конфліктують".

"Лише такий шлях мирного діалогу, а не бойових дій, може привести до успіху", - упевнений Медведчук.

Нак консультаціях були присутні представники бойовиків з "ЛНР" і "ДНР", Віктор Медведчук, народний депутат Нестор Шуфрич, екс-президент України Леонід Кучма.

При цьому посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявив, що Віктор Медведчук і Нестор Шуфрич брали участь у засіданні Тристоронньої контактної за дорученням президента України Петра Порошенка.

Натомість у вівторок представник інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий на брифінгу запевнив, що народний депутат Нестор Шуфрич і лідер руху "Український вибір" Віктор Медведчук не були уповноважені представляти українську сторону на тристоронніх переговорах в Донецьку.

Пізніше ЗМІ з посиланням на джерело у Москві повідомляли, що президент РФ Володимир Путін наполягає на участі Медведчука в переговорах не тільки тому, що той є конфідентом президента РФ. Механізм "повернення Медведчука в українську політику" полягає через можливість зробити його губернатором Донецької області.

Також гендиректор групи каналів "1+1", що належить Коломойському, Олександр Ткаченко повідомив, що губернатор Дніпропетровської області Ігор Коломойський виступає за призначення главою Донецької області Медведчука.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ