Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Медведєв назвав перших винуватців теракту в Домодєдово

Керівництво аеропорту "Домодєдово" буде притягнуто до відповідальності за порушення у сфері забезпечення безпеки. Про це 25 січня заявив президент Росії Дмитро Медведєв.

За його словами, теракт у будівлі аеропорту 24 січня, жертвами якого стали 35 людей, показує, що порушення були.

"Судячи з місця локалізації та інших непрямих ознак, це добре підготовлений теракт, спрямований на вбивство якомога більшої кількості людей", - підкреслив Мєдвєдєв.

В свою чергу, за даними "Ведомостей" пункти огляду на входах в "Домодєдово" підкоряються не керівництву аеропорту, а структурам МВС. Неназваний представник Ространснагляду заявив, що під проведення перевірки в 2010 році грубих порушень в системах безпеки аеропорту виявлено не було.

Проте, високопоставлене джерело в силових структурах розповіло, що до відділення міліції, що забезпечує безпеку в "Домодєдово", і раніше були претензії, тому що в зоні прильоту терміналу аеропорту "творився повний безлад".

За словами силовика, відповідальність за це лежить у тому числі і на співробітниках ЛВВС, які "закривали очі" на постійну присутність в зоні прильоту сторонніх. У відділенні міліції та службі безпеки аеропорту пройдуть масштабні перевірки.

Вибух в аеропорту "Домодєдово" стався в міжнародному залі прильотів приблизно о 16.30 за московським часом (15:30 за Києвом). Подія вже визнана терактом. За даними МВС, вибух був здійснений одним або кількома терористами-смертниками. За фактом вибуху в розшук оголошені троє людей. Джерело стверджує, що смертник був уродженцем Північного Кавказу. Він перебував у натовпі зустрічаючих у залі прильоту міжнародної зони аеропорту.

Вибуховий пристрій був закріплений на тілі смертника. Він був начинений металевими вражаючими елементами. Потужність бомби склала не менше 7 кілограмів тротилу.

У результаті вибуху загинули 35 людей, більше 148 - отримали поранення. Вранці 25 січня МНС РФ опублікувала офіційний список загиблих у результаті теракту. У ньому 26 імен, особистості ще 9 людей поки не встановлені. У лікарнях знаходяться, за останніми даними, 110 людей, повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ