Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Медведєв заявив, що МС відкритий для інших країн СНД, але тільки на повноправній основі

Прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв в ході виступу на Гайдарівському форумі у Москві заявив, що Митний союз відкритий для вступу інших країн СНД, але тільки на повноправній основі.

Нагадаємо, Президент України Віктор Янукович заявляв, що Україні варто прийняти частину положень Митного союзу, в іншому випадку вона багато що втратить в економічному ракурсі.

"Митний союз і ЄЕП -відкриті для інших держав. Це відкритий інтеграційний проект, насамперед для участі ЄврАзЕС і держав СНД", - сказав він.

Він також наголосив, що потенційні партнери повинні не тільки розділяти загальні принципи, але і дійсно бути готовими до їх реалізації не на словах, а на ділі.

За словами Медведєва, нові учасники повинні підписати всі інтеграційні документи, а не їх частину.Постановка питання про вибір між західним, східним, північним або південним напрямками інтеграції є надуманою і політизованою, додав чиновник.

"Нам потрібно відмовитися від цього. Це важливо і для нас, і для наших сусідів. Нам потрібно гармонізувати наші зусилля за всіма напрямами і сформувати сучасні моделі інтеграції, і це буде найбільш актуальною відповіддю глобальним викликам",- сказав прем'єр РФ.

Раніше в оточенні Путіна заявили,що Україна до 2015 року увійде до Митного союзу. У свою чергу,Корреспондент.biz писав, що Україна не готова до повноправного членства в Митному союзі і хоче домогтися статусу спостерігача. На думку українських експертів, Київ може погодитися на вступ у МС тільки на словах.

Кореспондент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ