Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Медичні чиновники Львівщини спростували свою причетність до дефіциту ліків в області

Як зазначалося в повідомленнях окремих електронних ЗМІ з посиланням на прес-службу Львівського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України, останнім відкрито провадження у справі проти головного управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, яке «не вжило заходів недопущення та усунення дефіциту лікарських засобів та виробів медичного призначення в області». Повідомив офіційний сайт ЛОДА.

Головне управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації  вбачає за необхідність повідомити громадськості, що до компетенції управління не входять питання організації та контролю діяльності аптечних закладів, в тому числі і щодо забезпечення  і відпуску останніми населенню лікарських засобів та виробів медичного призначення, визначення цінової політики на медпрепарати тощо.

Головне управління охорони здоров’я облдержадміністрації не наділено не лише   жодними адміністративно-контролюючими важелями впливу на роботу аптечних закладів та забезпечення ними попиту на лікарські засоби, визначення цін, така діяльність виходить за межі передбаченої компетенції управління. Причому, до сфери управління ГУОЗ ЛОДА не відносяться не лише приватні, а й комунальні аптечні підприємства, які є самостійними суб’єктами господарювання.

Згідно з Положенням про головне управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, управління  відповідно до покладених на нього завдань здійснює організаційне і методичне керівництво роботою державних та комунальних закладів охорони здоров'я лише з питань надання лікувально-профілактичної допомоги та забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення.

Як і будь-який інший орган державної влади, головне управління охорони здоров'я Львівської обласної державної адміністрації діє виключно в межах визначених повноважень. Виходячи з наведеного, інформація щодо не вжиття управлінням заходів щодо недопущення та усунення дефіциту лікарських засобів та виробів медичного призначення є безпідставною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ