Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Медичні чиновники звітували, що на Львівщині кожна пачка «Таміфлю» на суворому обліку

Головне управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації повідомляє, що перед початком епідемії в області було наявно 2 470 упаковок препарату «Таміфлю» (у липні цього року цей препарат отримала Львівська обласна інфекційна лікарня). Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Згодом Львівщина отримала та розподілила по медичних закладах області 25 009 упаковок «Таміфлю».

Із цієї кількості для лікування хворих (включно із згаданими 2 470 упаковками) 23 464 упаковки було роз приділено:

- 9 609 – у медичні установи обласного і районного підпорядкування

- 11 410 – у медичні установи м. Львова (підпорядковуються міському управлінню охорони здоров’я)

- 2 445 – у медичні установи відомчого підпорядкування (медичні установи та служби СБУ, МВС, Департаменту виконання покарань, військовий госпіталь тощо)

Відтак, у резерві Головного управління охорони здоров’я Львівської ОДА із зазначеної партії залишилось 1 545 упаковок «Таміфлю»

Що стосується приземлення у Львівському аеропорту літака, який привіз 200 тисяч упаковок «Таміфлю», роз’яснюємо: з цієї кількості доз 47 080 упаковок препарату було розподілено на м. Київ, а також Київську, Чернівецьку, Івано-Франківську, Тернопільську, Хмельницьку, Рівненську, Волинську, Закарпатську та Львівську області. Львівщина з цієї партії отримала 7 920 упаковок.

Яке підсумок, загалом в резерві ГУОЗ ЛОДА є 9 465 упаковок препарату «Таміфлю» (1 545 плюс 7 920).

Окрім цього, на залишку Облспецмедпостачання було 152 920 упаковок «Таміфлю», які 6 листопада автомобілем ДП «Укрвакцина» перевезено з Львівщини до столиці.

Водночас наголошуємо, що ситуація із наявністю та використанням препарату «Таміфлю» може змінюватися щодня – в залежності від нових надходжень та потреб медичних закладів.

Довідка.

У розпорядження газети «Дело» потрапили закриті дані Міністерства охорони здоров'я про споживання препарату «Таміфлю» в регіонах України.

МОЗ купило трохи більше як 600 тис. доз «Таміфлю» кількома партіями у швейцарської компанії «Хоффман-Ля Рош» за пільговою ціною - 67 грн за пачку. Препарат закуповувався не для продажу, а для надання його безкоштовно всім лікарням країни. Відзначимо, що в аптеках упаковка «Таміфлю» коштує в 5 разів більше - близько 360 грн. Згідно з даними МОЗ станом на 13 листопада, було використано 67,1 тис. упаковок ліків. Найбільше ліки «з'їли» в західних областях - Львівській, Чернівецькій, Івано-Франківської та Тернопільської.

Регіональні представництва МОЗ заявляють, що не отримували заявленої МОЗ кількості препарату.

Найбільша різниця в даних зафіксована у Львівській області. Так, за даними МОЗ, регіон отримав більше як 141 тис. доз препарату, у той же час в обласному управлінні охорони здоров'я рапортують, що в область прийшло всього 25 тис. упаковок. Якщо перекладати різницю в реальні гроші (360 грн за пачку «Таміфлю»), то виходить 41,7 млн грн. Губернатор Львівської області Микола Кміть таку невідповідність пояснює нюансами процедури доставки препарату. За його словами, вказані МОЗ 141 тис. упаковок ліки були направлені до Львівського аеропорту, після чого партія була розподілена по інших західних областях. Однак тоді залишається незрозумілою різниця в даних про споживання препарату. Так, в МОЗ стверджують, що в області використали 40,3 тис. упаковок «Таміфлю». У той час як в області визнають тільки 10 тис. Таким чином, різниця між даними двох відомств - 30,3 тис. упаковок, що в комерційних цінах становить 10,9 млн грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ