Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Медики Львова святкують Маланку

Сьогодні, 13 січня, медики Львова святкуватимуть Свято Маланки. Організовує свято молодіжний осередок Українського лікарського товариства у Львові, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Щороку під час зимових свят Українське лікарське товариство у Львові організовує традиційний Маланчин бал. Традиція святкування Маланки напередодні старого Нового року була започаткована членами товариства ще у 1912 році. На той час серед учасників свята була значна кількість студентів-медиків», - розповів голова Українського лікарського товариства у Львові Андрій Базилевич.

Учасників свята вітатимуть колядники з хору «Артос» церкви Блаженного Климента Шептицького (художній керівник та диригент – Наталя Івашків). Розважатимуть гостей учасники етногурту «Йорий Клоц». Смачне застілля буде перериватись на значну кількість цікавих конкурсів та змагань. В програмі свята також відбудеться благодійний аукціон, а отримані кошти будуть скеровані на розширення експозиції музею історії медицини Галичини імені Мар’яна Панчишина. Родзинкою вечора буде конкурс на найкращий український народний стрій.

«На вечірці буде близько 100 лікарів з Львівщини, крім того, серед запрошених є гості з інших міст України (Одеси, Києва), а також з-за кордону. До прикладу, доктор з США Джон Смідт – американець за походженням, але має симпатію до України. Вже протягом 10 років він проводить зустрічі з обміну досвідом у галузі дерматології між українськими та американськими лікарями, а також запрошує українських фахівців на стажування у приватній клініці в Колорадо», - повідомила упорядник святкового вечора, директор Народної лічниці ім. Митрополита Андрея Шептицького Дзвінка Чайківська.

Забава відбудеться в ресторані готелю «Супутник» (вул. Кн. Ольги, 116). Початок о 21.00.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ