Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Медики наголошують, що послаблення карантину у Львові передчасне, у лікарнях багато важких хворих

Медики Львова наголошують, що послаблення карантину у Львові наразі передчасне, у лікарнях міста досі багато критично важких хворих, реанімації переповнені. Відтак, усіх львів`ян просять дотримуватись заходів безпеки, аби після свят місто знову не повернулось до жорсткого локдауну. Про це повідомили 2 квітня Гал-інфо у пресслужбі ЛМР,
Фото ілюстративне

ʺМи сьогодні провели засідання міської комісії з надзвичайних ситуацій і адаптували рішення, яке вчора було оприлюднено на сайті Кабміну. Фактично, від сьогодні Львів виходить з ʺчервоноїʺ зони. З одного боку це добра новина, але коли ми аналізуємо статистику і кількість людей, які щодня поступають у наші лікарні, то оптимізму мало. Станом на сьогодні у наших комунальних лікарнях є 815 хворих, за останню добу поступило 37 хворих, а виписано тільки 8 людей, тобто, динаміка не є дуже позитивною. Так, ми маємо в лікарнях вільні місця, але хворі, які поступають, особливо ті, які в реанімації, а це більше 60 людей, у край складному станіʺ, - розповів мер міста Андрій Садовий.

ʺВід сьогодні нас перевели у ʺжовтуʺ зону, але оптимізму мало, нам дуже рано розслаблятись. Бо хоча і є тенденція до загального зниження кількості нових діагностованих випадків коронавірусу, але станом на сьогодні у нас переповнені реанімації, спостерігається різка тенденція щодо кількості пацієнтів, які поступають у стаціонари у більш складному стані. Масова частка 60-70% пацієнтів, які взагалі звертаються в установу, це є або вкрай тяжкий, або критичний перебіг. Станом на сьогодні у лікарні швидкої допомоги у відділенні інтенсивної терапії є 40 пацієнтів, з яких 90% є на штучній вентиляції легень. Нам дуже рано розслаблятись. Я звертаюсь до усіх жителів та гостей міста напередодні Великодніх свят – давайте ми всі свідомо подумаємо і зробимо так, щоб максимально обмежити можливість великих скупчень людей, треба дотримуватись карантинних заходів, заходів особистої безпеки. Треба зробити так, щоб після Великодніх свят ми не потрапили в умови жорсткого локдауну, коли ми будемо боротись за кожне вільне додаткове місце. Будь ласка, будьте пильні, бережіть себе та своїх ріднихʺ, - розповіла Наталія Матолінець, завідувачка відділення анестезіології та інтенсивної терапії лікарні швидкої медичної допомоги.

ʺЩодня у наші лікарні поступають люди. Тому велике прохання, щоб громада міста Львова розуміла складність ситуації, щоб ми після Великодніх свят знову не пішли на жорсткий локдаун. Я би цього не хотів. Це залежить від нас з вами, наскільки ми будемо поважати і розуміти ситуацію, в якій ми сьогодні живемо.

На Великдень ми жодних заходів проводити не будемо, і на Поливаний понеділок також. Святкуємо вдомаʺ, - додав мер міста Андрій Садовий.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, після рішення Уряду щодо переведення Львівської області до "жовтої" зони, міська комісія з надзвичайних ситуацій адаптувала свої рішення відповідно до нового рівня епіднебезпеки. Раніше ж у Львові було прийнято рішення продовжити посилений карантин у Львові до 4 травня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ