Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Медики не відчувають себе у безпеці на робочому місці, - результати опитування Active Group

Попри те, що забезпеченість медичних закладів засобами захисту покращилась, половина медичних працівників не відчуває себе у безпеці на робочому місці. Такі результати національного соціологічного дослідження «Боротьба із пандемією COVID-19 очима медиків», проведеного дослідницькою компанією «Active Group» спільно з Всеукраїнським лікарським товариством та Асоціацією міст України в січні 2021 року.

Відповідаючи на запитання «Чи відчуваєте ви себе у безпеці на робочому місці?», 9,2% респондентів сказали, що відчувають себе у повній безпеці, 32,8% – відчувають себе скоріше у безпеці, 39% відчувають себе швидше у небезпеці, 10,6% – відчувають себе у повній небезпеці, ще 8,4% не визначилися з відповіддю. В порівнянні з відповідями на таке ж запитання в квітні 2020 року, у січні відчуття безпеки медичних працівників збільшилось на 16,9%.

Також працівників медичної галузі просили оцінити за п’ятибальною шкалою забезпеченість медичного закладу, в якому вони працюють, засобами захисту. Найменше медичні заклади забезпечені захисними костюмами, середньозважена оцінка забезпечення ними склала 3,37 бали з п’яти. Далі йдуть захисні окуляри – 3,6 бали, маски – 3,81 бали, захисні рукавички – 3,9 бали. Найкраще лікарні забезпечені дезінфекторами – 4,1 бали з п’яти.

У порівнянні з квітнем минулого року, забезпечення лікарень засобами захисту значно зросло: забезпечення захисними рукавичками збільшилося на 0,94 бали, масками – на 1,22 бали, захисними окулярами – на 1,29 бали, дезінфекторами – на 1,02 бали, захисними костюмами – на 1,3 бали.

Слід зазначити, що найкраще всіма засобами захисту забезпечені медичні заклади, які надають первинну медичну допомогу, а найгірше – заклади екстреної медичної допомоги.

Дослідження проводилось з 13 по 18 січня 2021 року. Загалом опитано 4165 працівників медичної галузі, які працюють в медичних закладах на території України (за винятком окупованих територій та АР Крим). Вибірка репрезентативна за віком, географією, формою власності медичного закладу (приватна, комунальна, державна) та видом надання медичної допомоги (первинна, вторинна, третинна). Похибка при довірчій імовірності 0,95 не перевищує 1,5%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ