Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Медики виявили недоліки у роботі, пов’язаній з обігом наркотичних та психотропних лікарських засобів

У Львівській області проведена певна робота по дотриманню вимог чинного законодавства, пов'язаного з обігом наркотичних та психотропних лікарських засобів, проте у цій роботі виявлені недоліки. Такі висновки зробила колегія ГУОЗ ЛОДА, засідання котрої відбулося 31 жовтня, після виступу головного спеціаліста лікувально-профілактичного відділу ГУОЗ ЛОДА Ірини Глинської про дотримання вимог Постанови Кабінету Міністрів України від 18.01.03 р. №58 "Про затвердження порядку здійснення контролю за обігом  наркотичних (психотропних) лікарських засобів та наказу МОЗ України від 18.12.1997 р. №356 "Про затвердження порядку обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів" у  Червоноградській ЦМЛ, Комунальній міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги, Львівській обласній клінічній лікарні, діагностичному центрі, 8-й лікарні, Бориславській МЛ та лікувальних закладах м. Дрогобича.
У деяких лікувальних закладах кімнати для зберігання наркотичних (психотропних) лікарських засобів не обладнані згідно з Типовими вимогами. Застосування наркотичних (психотропних) лікарських засобів згідно з призначеннями лікарів проводяться  медичними сестрами в присутності лікаря, однак не у всіх перевірених історіях хвороб наявна відмітка про здійснену ін'єкцію.
Ірина Глинська також зазначила, що невирішеним залишається питання ліцензування господарської  діяльності пов'язаної з обігом  наркотичних, психотропних речовин в ЛДОРЛДЦ, Буській ЦРЛ, Миколаївській ЦРЛ, Бориславській МЛ, Дрогобицькій МЛ №3,  підпорядкованих установах Дрогобицькому РТМО, установах м. Львова (1 МКЛ, 5 МКЛ, КЛШМД, СШМД, МПНД).
Нагадаємо, 31 жовтня у ГУОЗ ЛОДА відбулась планова робоча колегія. На порядок денний були винесені такі питання: "Про організацію роботи мікробіологічних лабораторій Личаківського району м. Львова та Дрогобицького району Львівської області", "Про стан надання  спеціалізованої хірургічної допомоги дітям у Львівській області", "Про виконання вимог постанови КМУ №58 та наказу МОЗ України №356 "Про обіг наркотичних, психотропних речовин в лікпрофзакладах" міст Борислава, Дрогобича, Червонограда, 8 МКЛ, КМКЛШМД, ЛОКЛ, ЛДОРЦ".
Повідомила прес-служба ГУОЗ ЛОДА.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ