Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Здоров'я

Медзаклади Донецька переїдуть на звільнені території

Голова Донецької облдержадміністрації Олександр Кіхтенко у Красному Лимані проінспектував об'єкти медичної галузі, які будуть використані під часткове розміщення обласних лікувально-профілактичних установ.

Про це повідомили в управлінні інформаційної політики та з питань преси ДонОДА, передає Еспресо.TV.

Так, на базі капітально відремонтованої наприкінці літа залізничної лікарні розмістять реабілітаційний центр для учасників АТО, частина обласної травматології, а також Донецького обласного клінічного територіального медичного об'єднання, відомого як лікарня Калініна.

Планується, що тут побудують нові корпуси, а існуючу медичну базу істотно дооснастити. Що ж стосується персоналу, то ніхто з працюючих лікарів не буде звільнено. Навпаки, медиків побільшає - переїхати в Червоний Лиман вже погодилися професори і доценти з обласної травми та лікарні Калініна.

"Усі можливості для розвитку обласного закладу тут є, в тому числі і медичні працівники, які готові сюди переїжджати. Єдине, треба створити їм для цього умови", - сказав губернатор.

Кіхтенко також відвідав Краснолиманський медичний коледж. Його потужності використовують для організації роботи частини Донецького національного медичного університету. Окремі факультети розмістяться також в Краматорську і Слов'янську.

В ході робочої поїздки в Червоний Лиман Олександру Кіхтенко також показали об'єкти, які місто готове виділити під проживання переезжающих медиків. Велика їх частина потребує капітального ремонту, однак губернатор має намір домогтися виділення фінансування на їх відновлення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ