Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Меншовики просять "Свободу" пояснини, чому «Шиві» та «Орієнтиру» дали землю, а іншим - зась

Меншовики Львівської міської ради в особі депутата Юрія Кужелюка сьогодні, 6 січня, на сесії львівської міської ради оголосили заяву звернення до депутатів ВО «Свобода» "з приводу відношення до громади Львова". Йшлося про право громадян на присадибну землю, мовляв, свободівці не поважають це право. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Зокрема, у заяві сказано:

"Законодавство України гарантує її громадянину право на приватизацію присадибної земельної ділянки до 1000 м2. У м.Львові це стосується десятків тисяч мешканців, що проживають у приватному секторі.

Протягом двох пленарних засідань депутати від В О «Свобода» без видимих причин відхиляють розгляд питань, що стосуються затвердження громадянам проектів відведення та користування земельними ділянками, що у всіх минулих каденціях голосувалося практично автоматично. Особливо дивним це виглядає, коли депутатські комісії, в яких все керівництво і більшість належать представникам ВО «Свобода», підтверджують законність підстав громадян на приватизацію земельних ділянок, а потім члени тих же комісій голосують проти власних рішень.

Враховуючи те, що громадяни, які приватизують земельні ділянки, як правило, за національністю українці в т.ч. і вивезені з Польщі під час проведення операції «Вісла», викає питання до членів фракції, чи така їх позиція відображає дійсну суть «Програми захисту українців»?

Попутно зауважимо, що зняті або не проголосовані ВО «Свобода» 30.12.2010 року питання, які стосувались затвердження підприємцям та громадянам проектів відведення, користування земельними ділянками для обслуговування нерухомості коштуватимуть міському бюджету понад 800 000 грн. орендної плати згідно з підрахунками на основі пояснювальних записок профільних управлінь.

Громаді міста Львова цікаво буде знати, чому 16.12.2010 р. фракція ВО «Свобода» одноголосно голосувала за виділення земельної ділянки площею 0,66 га для ТзОВ «Шива», 30.12.2010 р. - площею 5 га для ТзОВ «Орієнтир», і в той же час понад три десятки інших, дрібніших але абсолютно законних, питань голосуються „проти", а питання приватизації законних 5, чи 10 сотих під хатою рядового українця навіть не удостоюється розгляду. Просимо також пояснити, які аргументи спричинили різку зміну поглядів наших колег стосовно 5 гектарної ділянки для ТзОВ «Орієнтир», оскільки два тижні перед тим 16.12.2011 р. вони категорично відмовлялися розглядати дане питання.

Шановні колеги! Депутатська діяльність є публічною, рішення як всієї Львівської міської ради так і позиції та голосування фракцій та окремих депутатів мають бути аргументованими, логічними та законними. Це стосується як депутатської більшості, так і меншості. Тому у подальшому при внесенні питань у порядок денний, знятті з розгляду, а також негативному голосуванні пропонуємо давати публічні пояснення з аргументацією своєї позиції, а результати голосувань у Львівській міській раді публікувати пофракційно.

З повагою Юрій Кужелюк".

Під заявою підписалися: від "України Соборної" - Ю.Кужелюк, від НРУ- В.Веремчук,  "Нашої України" - С.Бащук, "Фронту змін" - М.Хміль, "За Україну" - І.Рудницький.

У відповідь секретар Львівської міської ради, свободівець Василь Павлюк зазначив, що то все пусте, мовляв, депутати у комісія щойно почали працювати, до того ж депутати-мажоритарники від "Свободи" у цей час детально вивчають проблематику своїх округів, аби запобігти різним зловживанням, а саме із землею. Треба розуміти так: щойно свободівці довідаються що кому треба і на яких підставах - волокіти не буде.  

Нагадаємо, що у Львівській міській раді з 90 депутатів 55 - свободівці.   

  


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ