Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мер Дрогобича хоче усіх налякати „Полімінералом”, щоб отримати кошти на ліквідацію рудника, – Олексій Титаренко

Карстові провали, які виникають вже декілька років на Стебницькому державному гірничо-хімічному підприємстві “Полімінерал” у зоні рудника № 2, не несуть загрози для Трускавця і басейну ріки міжнародного значення Дністер. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив начальник управління надзвичайних ситуацій ЛОДА Олексій Титаренко.
„Територія, де виникають радіальні тріщини та обвали, є обгородженою. Провести належну рекультивацію не вдається, бо поблизу проходить дорога Дрогобич-Трускавець. Але проводиться моніторинг і згідно із програмою ліквідації рудника № 2 на підприємстві, зараз будується розсолопровід. На цій території порожнини затоплюватимуть концентрованим розсолом”, – розповів Олексій Титаренко.
Лист мера Дрогобича Миколи Гука до секретаря РНБО України Раїси Богатирьової ,в якому йдеться, що у зоні впливу підземних гірничих виробок і, пов’язаних з ними деформацій денної поверхні, розташовані житлові будинки, лінії високовольтних передач, магістральний водогін, шосейні дороги та залізнична колія державного значення Трускавець – Київ, водоканалізаційні мережі, Олексій Титаренко назвав спробою налякати. „Ви бачили, що в кінці листа написано: просимо посприяти у виділенні коштів для повного і стабільного фінансування “Комплексного проекту консервації рудника №2 і рекультивації порушених земель Стебницького ДГХП “Полімінерал”. Для того, щоб отримати кошти, необхідно просто усіх налякати”, – зазначив Олексій Титаренко.
„Для Трускавця ситуація, що склалася на підприємстві, не несе загрози. Навіть, якщо хтось хоче побудуватися на території, що є потенційно небезпечною через можливі обвали землі, йому не нададуть такого дозволу. А причини обвалу перед житловим будинком у Трускавці, що стався минулого року, має конкретну причину – засипали русло струмка, що ніяк не пов’язано із підприємством “Полімінерал”, – розповів Олексій Титаренко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ