Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мер Львова Андрій Садовий відкрив дитячий майданчик на Сихові

Сьогодні на Сихівському масиві по вул. Антоненка-Давидовича відбулося відкриття дитячого майданчика, будівництво якого ініціювали мешканці. Облаштування майданчика відбувалося за кошти з міського бюджету, і його кошторис складає 49 тис. гривень.

В навколишніх будинках мешкає більше 30 молодих сімей, які власне і виступили ініціативною групою створення майданчика. Проте для затвердження звернення потрібно від 50 до 500 підписів мешканців навколишніх будинків. Як зазначив заступник голови Сихівської районної адміністрації Михайло Космина, громада району є дуже згуртованою і дбає про його облаштування.

Звернення про облаштування майданчика надійшло в районну адміністрацію минулої осені. Протягом року тривала робота над узгодженням документації та облаштуванням майданчика. Тепер майданчик площею 120 квадратних метрів є на балансі ЛКП. Неподалік раніше був ще один майданчик, але зараз на його місці лише поламані гойдалки та гірки. Чи відновлюватимуть і цей майданчик, у райадміністрації ще не знають, бо демонтаж старого обладнання коштує 30-55% від загального кошторису майданчика. Загалом у Сихівському районі є 125 дитячих майданчиків.
На відкриття майданчика прибув і мер міста Андрій Садовий, якого запросили мешканці навколишніх будинків. Він роздав дітям символічні подарунки та схвалив ініціативу мешканців.

Проте не всі мешканці виявилися задоволеними відкриттям майданчика. Невелика група вирішила опротестувати відкриття майданчика, аргументуючи це шумом, який спричинять діти. За словами заступника голови Сихівської районної адміністрації Михайла Космини, це третій такий випадок протесту проти облаштування майданчика.

Всього у Львові налічується 500 майданчиків. З них 76 відкрили або відремонтували цього року, на що з бюджету міста виділили 3,65 млн. гривень. Також в управління молоді, сім’ї та спорту надійшло більше 70 пропозицій встановити їх в додаткових місцях.




Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ