Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мер Львова не виконує обіцянок, які дав під час виборчої кампанії — Вадим Денисенко

«Головною проблемою при проведенні аналізу про виконання мерами міст своїх передвиборчих обіцянок, за половину терміну свого перебування на посадах, було те, що знайти передвиборчі програми мерів дуже проблематично, адже на сайтах міських рад, на персональних сайтах міських голів їх не вивішено. Відтак, потрібно «піднімати» старі газети двохрічної давності у бібліотеках, щоб мати можливість ознайомитися із програмою, із якою мери ішли на вибори. Це стосується абсолютно всіх мерів України, в тому числі і мера Львова. Чому так відбувається? Мабуть тому, що опозиція міського голови погано працює, адже найкраще критикувати міського голову так: взяти дані перед виборами обіцянки і говорити, які з них не виконуються», — розповів сьогодні у Львові головний редактор громадсько-політичного і ділового тижневика «Коментарі» Вадим Денисенко під час прес-конференції на тему «Екватор мерів: як міські голови західноукраїнських міст виконали передвиборчі обіцянки за половину терміну своєї каденції?».
Що стосується мера Андрія Садового, то він відзначив: «Перед виборами однією із топ-тем мера Садового, яку він обіцяв вирішити, було — припинити марнотратство питної води і тепла через втрати в мережах, дослівно із його програми це звучало так: «Львів’яни будуть платити лише за отриманий товар». Також Садовий обіцяв за перший рік запровадити 100%-й облік води. Ця обіцянка не виконана. Реформ у цій сфері не проводиться. Також його обіцянкою було «максимальна прозорість» земельних аукціонів аж до запрошення телебачення. Ця обіцянка виконана тільки частково, однак є у ній і відомі скандальні винятки. Наступна обіцянка мера Львова була: «Ми не будемо збільшувати оплату за комунальні послуги, а покращуватимемо якість цих послуг». Ця обіцянка також не виконана: тарифи збільшувалися, і якість цих послуг не покращується. Наступною, по черговістю, обіцянкою мера Львова була розробити програму «Місто прихильне до інвестора», яка дозволить залучити 1 мільярд доларів інвестицій. Ця обіцянка також не виконана, хоча Львівська мерія звітує про інвестиції в сумі 400 мільйонів, але виникає сумнів, чи це завдяки Садовому. З нашого погляду, говорити, що це заслуга Садового було б некоректно. Це завдяки і Буняку, і Куйбіді, і Сірику, який перебував мером Львова у статусі в. о.», — розповів Вадим Денисенко.
            Він також відзначив, що у своїй передвиборчій кампанії Садовий обіцяв освітити все місто до кінця 2006 року, і хоча вже 2008-й, але ця обіцянка також не виконана. «Він говорив про програму освітлення міста Львова на 100 % до кінця 2006 року. У жовтні цього ж року він сказав, що програма до кінця року буде виконаною тільки на 80%. Зараз вже 2008-й, але до цього часу дана тоді обіцянка не виконана», — резюмував Денисенко.
            Експерт також додав: «Дуже великою проблемою є те, що під час виборчої кампанії мери міст обіцяють те, що не можуть зробити, або те, що абсолютно не в їх компетенції».
           
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ