Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мер Львова, підписуючи ухвалу міськради про проведення конкурсу на генпідрядника, другою рукою підписував таємні угоди -- Сергій Бащук

«Компанію «Азоінтекс» вибрав не Кабмін і не УКБ, а особисто мер Львова. Андрій Садовий однією рукою підписував ухвалу про проведення конкурсу на генпідряд, а другою – укладав таємні угоди», -- переконаний депутат ЛМР, член робочої групи по контролю та пошуку інвестора до Євро 2012 Сергій Бащук.

«Мене не переконали пояснення Андрія Садового, чому, не зважаючи на оголошення про проведеня конкурсу, вже фактично визначено його переможця. Я впевнений, що цю компанію вибрав саме міський голова, а не міністерство і тим паче, не УКБ. Цілком зрозуміло, що тут спрацювала добре розроблена схема. Техніка – це можуть побачити всі львів’яни – нова, і вона очевидно закуплялась для будівництва стадіону. А таку велику партію техніки не купиш за один день. Тому зрозуміло, що мер Львова, підписуючи ухвалу міськради про проведення конкурсу, другою рукою підписував таємні угоди», - зазначив Сергій Бащук.

За словами депутата, пропозиції інших 12 фірм, котрі зголосились на проведення конкурсу, таки будуть розглянуті. Принаймні, для того, аби порівняти їх із пропозиціями «Азоінтекс».

«Фактично, рішенням про підписання генпідряду вже нанесена безумовна шкода як самому конкурсу, так і іміджу міста зокрема. Як пояснити тим 12 фірмам, які повірили міській владі і подали документи на конкурс, що, не дочекавшись його завершення, міський голова фактично оголосив його переможця? Андрій Садовий навіть не приховує цинічної посмішки, мовляв, ми знайшли генпідрядника, а інвестора нехай шукають депутати. Це виглядає так – я вирішив, хто тратитиме міські гроші разом зі мною, а хто буде залучати інвестора -- це вже не моя проблема. Я думаю, що Андрій Іванович, фактично поховав конкурс. Але нам треба витримати час, нехай ті фірми, які вже зробили заявки на участь, все-таки подали свої пропозиції, щоби ми могли їх порівняти. Бо я переконаний, що тих майже 610 млн. грн., за які зараз обіцяють збудувати стадіон – це далеко не остаточна сума. Нам будуть говорити про збільшення витрат. Те, що визначалось тіньовою схемою, не може бути правдивим і вдало реалізованим», - переконаний депутат міськради.

Як каже Сергій Бащук, сама процедура визначення генпідрядника може стати приводом для слідства. Сьогодні відбудеться засідання конкурсної комісії, де це питання ретельно вивчатиметься.

«Є підозра фальсифікації протоколів конкурсної комісії. Нібито конкурсна комісія прийняла рішення уповноважити УКБ укласти договір на генпідряд. Однак ніхто із членів комісії з представників депутатського корпусу не підтверджує факту голосування по цьому питанню. Ніхто не розуміє, як воно взагалі з’явилось в протоколі. Тому це буде предметом окремого обговорення комісії сьогодні. Можливо, потім і приводом для слідства», - повідомив депутат.


Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ