Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мер Львова зустрівся зі Стівеном Буше

Согодні, 27 січня, міський голова Львова Андрій Садовий зустрівся з Стівеном Буше, генеральним директором consoGlobe.com, провідної французької онлайн-медіа групи, яка вчить споживати та жити краще 3,2 млн своїх читачів щомісяця.

Нагадаємо, вчора, 26 січня, о 18.30 год. у Науковій бібліотеці Львівського національного університету ім. І. Франка (вул. Драгоманова, 5) пройшла «НІЧ ІДЕЙ». Зустріч-дискусія «Уява при владі», на якій брав участь Стівен Буше, консультант з політичної креативності, автор книги «Маленький підручник політичної креативності» (Франція).

Ніч ідей 2018: «Уява при владі » - щорічна всесвітня подія, присвячена сучасній думці та міжнародному обміну ідеями, «Ніч ідей», що об’єднує представників інтелігенції, наукових кіл, художників, письменників, поетів, журналістів, студентів, щоб подискутувати, у 70 країнах, навколо спільної теми: «Уява при владі».

Довідка

Стівен Буше є генеральним директором consoGlobe.com, провідної французької онлайн-медіа групи, яка вчить споживати та жити краще 3,2 млн своїх читачів щомісяця.

Був директором програми «Кліматична політика європейських держав» в Європейській кліматичній фундації.

Випускник Гарвардського університету та Інституту політичних досліджень у Парижі, він чотири роки був одним з керівників аналітичного центру Наша Європа / Інститут Жака Делора.

Опублікував декілька книг та досліджень, у тому числі «Think Tanks: мозок війни ідей» та «Революція водню: на шляху до чистої та ефективної енергії» у видавництві Le Félin, а також численні статті.

Був консультантом з питань європейської політики у Лондоні, Брюсселі та Парижі та радником з питань європейської та міжнародної політики віце-прем’єр-міністра та федерального міністра мобільності Бельгії в уряді Гі Вергофстадта.

Викладав в Інституті політичних досліджень у Парижі, а зараз є професором в Solvay Brussels School of Economics and Management Брюссельського вільного університету.

«Мислитель Джон Стюарт Мілл писав, що поєднання «нашої індивідуальної сили та чисельних відмінностей» для досягнення більшої «оригінальності» було моральним обов’язком. Ця книга показує, що дійсно креативність у політиці, якщо вона покладена в основу методу та проекту очільників держави, може стати антидотом до популізму, емоційності, редукціонізму, спрощення і може по-новому залучити бажання багатьох громадян доєднатися до цієї політики. Вона може повернути сенс і допомогти оновити «втомлені» політичні системи, адаптувати їх до нової епохи. В основі цього проекту лежить прагнення активних дій на противагу недостатності поточних політичних дебатів та дій.

Перша ідея з’явилася у 2003 році, коли під час навчання у Гарварді я виявив, що з одного боку річки Чарлз нам пропонували курси з менеджменту та інновацій, а з іншого, в Kennedy School, курси з мікро-, макроекономіки та інших наук державного управління. Але я сказав собі: чи не намагаємось ми в обох випадках вирішувати проблеми швидше, краще, меншими силами? Як стимулювати інновації у політиці? З того часу все значно змінилося. Скоріше у позитивний бік, всупереч моїм передбаченням. Але загрози також зросли», - каже Стівен Буше про «Маленький підручник політичної креативності».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ