Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Поліція відкрила провадження щодо святкування Дня народження на Меморіалі Небесної Сотні

Мерія скерувала листа до правоохоронних органів щодо ситуації, що сталась на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні. Про це повідомив в.о. директора ЛКП "Зелений Львів" Володимир Данилюк, - інформує пресслужба ЛМР.
Скріншот з відео

"Мені дуже прикро, що наша молодь не усвідомлює значення цього громадського простору. Зі свого боку ми скерували листа в поліцію, щоб вони дали правову оцінку діям цих молодих людей.

По факту, охоронець підійшов до цих молодих людей, але зробив він це, на мій погляд, дещо запізно. Він зупинив це все, і дівчата вимкнули музику та покинули територію. Але все ж він мав це попередити, запобігти. 

На Меморіалі є один пост та встановлені камери, але оскільки випадки порушення громадського спокою тут трапляються час від часу, то, думаю, є необхідність встановити другий пост, аби ця охорона була якіснішою. Це питання ми розглядатимемо з наступного тижня.

Є ще один нюанс: наші працівники мають право затримати осіб та викликати поліцію, але повноважень встановлювати особу вони не мають. А вже поліція може встановлювати особу та накладати відповідне адмінстягнення", - розповів в.о. директора ЛКП "Муніципальна варта" Володимир Данилюк.

Подія трапилася 3 липня на Меморіалі пам'яті Героїв Небесної сотні, що на вул. Кривоноса у центрі Львова. П'ятеро молодих дівчат влаштували гучне святкування дня народження з феєрверками, танцями та російською музикою на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної сотні. Відео зі святкування вони оприлюднили на своїх сторінках в Instagram.

4 липня під час моніторигну соціальних мереж поліцейські Львівщини виявили повідомлення, проілюстроване фотографіями та відео, на яких кілька дівчат, під час святкування вісімнадцятиріччя своєї подруги, мешканки Львова, запалювали фейєрверки та танцювали під музику на Меморіалі Героїв Небесної сотні, розташованому на вулиці Підвальній.

За фактом слідчі Львівського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.297 (Осквернення пам’ятника) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ