Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

​Мешканець Львівщини організував масштабний наркобізнес у шести областях України

До продажу снодійного маку з мільйонними оборотами були причетні і правоохоронці 36-річний мешканець Львівщини організував масштабний наркобізнес з багатомільйонним оборотом.

Бізнес з продажу маку, з якого виготовляють опій, діяв на території шести областей України. Їхню діяльність покривали правоохоронці. Злочинців викрили працівники внутрішньої безпеки Нацполіції. До злочинного об’єднання входило більше 30 осіб, які організували продаж снодійного маку на території Донецької, Запорізької, Львівської, Рівненської, Сумської та Черкаської областей України.

Організатори переправляли з-за кордону снодійний мак, з якого виготовляють опій, контрабандно під виглядом кондитерського насіння маку.

Спочатку працівники внутрішньої безпеки НПУ та донецької прокуратури виявили у Маріуполі майже 300 тонн насіння маку, з якого можна виготовити 2,2 тонни ацетильованого опію, який вживають наркозалежні. За цінами «чорного ринку» вартість цього об’єму наркотиків ‒ 210 мільйонів гривень. Однак далі поліція встановила, що викрита маріупольська злочинна група є лише складовою потужної злочинної організації, керівником якої є 36-річний мешканець Львівської області. Його спільники керували злочинними групами у Рівному, Сумах, Черкасах, Смілі (Черкаська область), Сокалі (Львівська область), Маріуполі (Донецька область), Запоріжжі. Львів’янин збував їм наркотовар оптом великими партіями по 7-10 тонн, які потім продавали у роздріб серед місцевих наркозалежних.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ