Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Мешканець Львівщини за ​​5 тис доларів США організовував військовозобов’язаним перетин кордону

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито та повідомлено про підозру мешканцю Львівщини в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України). Про це інформує Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За даними слідства, підозрюваний налагодив канал нелегальної міграції за кордон громадян України – військовозобов’язаних чоловіків, яким заборонено покидати межі держави, надаючи медичні документи для лікування в Республіці Польща. Чоловік пообіцяв переправити військовозобов’язаного мешканця Львівщини через державний кордон України на підставі завідомо підробленого офіційного документу – довідки військово-лікарської комісії з неправдивими відомостями про захворювання особи. Така послуга коштувала 5000 доларів США. 

Правоохоронці затримали підозрюваного в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Встановлюється причетність інших осіб до вказаного злочину.

Операцію з викриття провели прокурори спільно зі слідчими Слідчого Управління ГУ НП у Львівській області за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ