Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Грибович і сусідніх сіл споживають в 10 раз більше води, ніж львів'яни, - Львівводоканал

Сьогодні, 30 березня, під час засідання виконавчого комітету ЛМР присутні заслухали інформацію ЛМКП «Львівводоканал» щодо ситуації з водопостачанням прилеглих до Львова сіл – Малехів, Великі Грибовичі, Збиранка тощо. Як повідомив в.о. директора ЛМКП «Львівводоканал» Дмитро Ванькович, станом на зараз середнє споживання води у цих населених пунктах на одного абонента є у 7-10 разів більше, ніж середнє споживання по м. Львову. Відтак міський голова Львова Андрій Садовий дав доручення дослідити це питання, з’ясувати причини понаднормового споживання води, а також урегулювати відносини зі споживачами у межах чинного законодавства. Повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«По селах Малехів, Грибовичі, Збиранка вода подається в повному об’ємі під повним тиском. Це безоплатна подача води. Але ми маємо надзвичайно дивну ситуацію якраз по с. Малехів та с. Грибовичі, якщо брати, наприклад, лютий, то на одного абонента середнє споживання складає 20-26 м куб. Якщо на одного мешканця – це 5-6 м куб на одного мешканця. Якщо ми беремо по Львову, то це 3 м куб на одного абонента. Тобто середнє споживання по цих двох селищних радах від 7 до 10 разів більше, ніж в середньому по місту Львову», - доповів Дмитро Ванькович, в.о. керівника ЛМКП «Львівводоканал».

Відтак міський голова дав доручення дослідити в чому є проблема у цих селах.

«Доручення – дослідити це питання, чому є таке споживання води. Можливо це несанкціоновані забори, можливо, якісь витоки. Але щоб не було радикальних дій, бо люди повинні отримувати воду.

Тому це питання треба дослідити, в чому є проблема, де дівається вода, і треба врегулювати відносини зі всіма споживачами води в рамках чинного законодавства. Тому що є санітарна норма – 1,5 куба. Це я розумію, але коли 26 кубів – це поза межами здорового глузду. Тому це питання треба дослідити», - сказав міський голова Львова Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ