Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Левандівки скаржаться на токсичні викиди у повітря внаслідок діяльності компанії "РОМ ЛТД"

Понад півтора року львів’яни із кількох вулиць Левандівки скаржаться на діяльність компанії РОМ ЛТД, що за їхніми словами здійснює протиправну діяльність, оскільки порушує санітарні норми в масштабах промислового виробництва.

Витяг із інструкції до використовуваної на підприємстві фарби підтверджує її токсичність та шкідливість: «Випари утворюють з повітрям вибухонебезпечні суміші. Може викликати подразнення верхніх дихальних шляхів. Може викликати сонливість і запаморочення. Уникати потрапляння в довколишнє середовище», при вдиханні випарів фарб постраждалого слід перемістити на свіже повітря»

«Повітря з явно вираженим різким та їдким запахом, що не дає можливості дихати, ми почули з літа минулого року, але не могли зрозуміти звідки він. Думали із керамічного заводу, бо там різні підприємства були, але це не підтвердилось. І тільки випадок допоміг, стихія цього року поламала дерева, одне з яких зруйнувало ворота підприємства і я, проходячи біля воріт побачив велику кількість бочок із фарбою, які і сфотографував, щоб взнати що це за фарби» - говорить Володимир Шарван, керівник ініціативної групи з вулиці Кочеграської.

Для вирішення питання мешканці, які проживають на вулицях Кочегарській, Талінській, Естонській та інших, неодноразово звертались в Держану екологічну інспекцію та Держпродспоживслужбу у Львівській області. Держана екологічна інспекція дала відповідь, що  це не належить до їхньої компетенції.

«Неподалік від місця, де здійснює свою діяльність компанія РОМ ЛТД, а це за якохось 270 м на вул.Левандівській знаходиться дитячий садок, за 380 м - школа.  За інформацією лаборантів, які мали здійснювати тут виміри повітря – найстрашніше не ті речовини які ми чуєм як запах, а ті, яких  ми не чуємо» - повідомляють представники ініціативної групи.

Також як зазначив Володимир Шарван, керівник ініціативної групи «Ми не проти РОМ ЛТД, ми проти тої діяльності, яка не дає нам жити»

У зв’язку із безрезультатним зверненням в Держану екологічну інспекцію та Держпродспоживслужбу у Львівській області, минулого тижня представники звернулись до правоохоронних органів про вчинення кримінального правопорушення. Поки що, відповіді про відкриття кримінального провадження не отримали, але запевняють, що справу так не залишать, так як іншого виходу у них немає, бо внаслідок діяльності підприємства їх попросту повільно отруюють.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ