Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Львівщини хочуть в ЄС більше, ніж в НАТО — результати соцопитування

Мешканці Львівщини хочуть в ЄС більше, ніж в НАТО. Близько 73% мешканців Львівської області проголосували б на референдумі за вступ до НАТО, і їх позитивні очікування від вступу є набагато вищими, ніж у тих, хто проголосував би проти такого вступу. Водночас ідея вступу в Європейський Союз має кращу підтримку (81%), ніж ідея вступу в НАТО (73%). При цьому 50% тих, хто проти вступу до НАТО та 60% тих, хто не визначився стосовно вступу до НАТО, підтримують ідею вступу в ЄС. Такими є результати соціологічного дослідження «Громадська думка жителів Львівської області щодо євроінтеграційного спрямування розвитку держави та перспектив вступу України до НАТО», проведене Українським фондом «Громадська думка», які сьогодні під час прес-конференції оприлюднив директор Інституту трансформації суспільства Олег Соскін.

Приблизно 33% опитаних вважають, що приєднання України до НАТО створює загрозу для Росії, а тому 55% вважають, що вступ України до НАТО погіршить відносини з Росією.

За оцінками респондентів виділяється три головні перешкоди до вступу у НАТО – небажання частини громадян України (думка 29% опитаних), небажання Росії (так вважають 28% опитаних) та небажання частини керівництва України (так вважають 21% опитаних).

Опитування було проведене з 20 серпня – 4 вересня 2008 року; генеральною сукупністю дослідження було населення Львівської області віком від 18 років і старше, обсяг вибіркової сукупності становив 1 600 респондентів. Помилка репрезентативності +/-2,8%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ