Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Львівщини створюють 5 млн кубометрів сміття на рік

На Львівщині мешкає 2,7 млн осіб, які, разом з промислово-господарським комплексом створюють щорічно біля 5,0 млн куб. м твердих побутових відходів. З них централізованим збором та захороненням охоплено лише 1,8 млн.куб.м (37%), решта вивозиться стихійно, повідомили в управлінні охорони навколишнього середовища у львівській області.

Переважна більшість полігонів перевантажені, захоронення сміття здійснюється з порушенням вимог.

Водночас, вкрай недостатньо використовуються побутові відходи як джерело вторинної сировини та в енергетичних цілях, а також викидів біогазу на полігонах в рамках Кіотського протоколу.

У львівській області є 357 сміттєзвалищ. Найбільше у Золочівському (73), Сокальському (64), Мостиському (50) та Самбірському районах (58).

На 2011 рік Держуправлінням охорони навколишнього природного середовища в Львівській області видано лише 14 дозволів на розміщення твердих побутових відходів на сміттєзвалищах області. Із загальної кількості сміттєзвалищ в районах області паспортизовано лише 12.

75 сміттєзвалищ області не відповідають вимогам законодавчих та нормативних актів (27 сміттєзвалищ у Сокальському, 23 – у Миколаївському та 21 – у Буському районах). Не відповідає екологічним вимогам і Львівське сміттєзвалище МКП „Збиранка”.

На території області 46 сміттєзвалищ підлягають закриттю, найбільше у Миколаївському (22) та Буському (20) районах.

Організоване збирання і перевезення твердих побутових відходів забезпечено у 306 населених пунктах області. У Стрийському районі організованим збиранням охоплені усі населені пункти (70), у Дрогобицькому включено 47 із 76 населених пунктів.

Кількість виявлених протягом року стихійних сміттєзвалищ в районах області становить 425 одиниць, з них станом на 1.01.2011р. 399 ліквідовано. Найбільша кількість стихійних сміттєзвалищ була виявлена у Сокальському - 64 (з них ліквідовано 60), та Мостиському - 48 ( з них ліквідовано 46) районах.

В області знайдено місця для розташування нових сміттєзвалищ в Городоцькому, Миколаївському та Сколівському районах та у м. Бориславі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ