Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Львівської області найрідше викликають швидку допомогу – опитування

27% мешканців Львівської та інших областей заходу України в минулому році викликали бригаду швидкої медичної допомоги, більшість з них залишились задоволеними. Про це свідчать результати опитування соціологічного центру «Рейтинг», його результати були оприлюднені днями.

Згідно даних опитування, мешканці Львівської та інших областей західної України викликають команду швидкої допомоги рідше, ніж в інших областях. На першому місці області у центрі країни – 36% опитаних у цьому регіоні викликали «швидку». На другому місці за кількістю викликів екстреної бригади медиків – жителі південних регіонів України (33%). За ними слідують мешканці східних регіонів (29%).

Найчастіше за допомогою в «швидку» звертаються жителі міст (34%), з числа сільських жителів бригаду медиків викликали 28% опитаних. Телефон 103 найчастіше набирають люди старше 51 року (35%), рідше люди у віці 36-50 років (31%) і 18-35 років (29%).

При цьому 75% тих, хто викликав карету «швидкої» у Львівській області, сказали, що залишилися задоволені рівнем професіоналізму і якістю наданих послуг. На сході України якістю роботи лікарів «швидкої» задоволений 71% опитаних, у центрі – 66% і 79% на півдні.

Разом з тим, 43% опитаних в цілому по Україні сказали, що за два останні роки якість державних медичних послуг погіршилась. 38% вважають, що їх якість не змінилась, а 11% побачили їх покращення.

Соціологічна група «Рейтинг» проводила опитування 23 листопада – 4 грудня 2017. Методом особистого інтерв'ю було опитано 1200 респондентів. Похибка репрезентативності не перевищує 2,8%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ