Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці с.Іза на Закарпатті погрожують перекрити автодорогу, якщо їхній вулиці не повернуть назву Колгоспної

Закарпатська ОДА
Закарпатська ОДА
Закарпатська ОДА
Закарпатська ОДА
Закарпатська ОДА
Закарпатська ОДА
1/3
Мешканці с.Іза Хустського району на Закарпатті погрожують перекрити автодорогу, якщо їхній вулиці не повернуть назву Колгоспної. Лист із відповідним зверненням отримав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Попередньо планувалось перейменувати вул. Колгоспну на Юліана Ревая.

Наводимо текст листа без виправлень:

«Голові ОДА
Москаль Г.Г. 
За’ява
Ми мешканці с.Іза Хустського р-н вул. Колгоспної. Ми не згідні з рішенням про переименовання (вул. Колгоспної на Юліана Ревая). Просимо залишити без змін вулицю Колгоспну без змін. Або ми залишаємо за собою право перекрити дорогу Міжгір’я Хуст безстроково. Мешканці вул. Колгоспної.
23.06.2016р.»

Під листом 45 підписів.

Геннадій Москаль прокоментував цю ситуацію: "Хочу нагадати, що в березні 1939р. Юліан Ревай був прем’єр-міністром Карпатської України, жив і працював у Хусті (за 2 кілометри від Ізи).

Це один із  найвизначніших діячів Закарпаття, в Ізі бував неодноразово. Тому вулицю Колгоспну, яка підпадає під дію закону про декомунізацію, у березні цього року я своїм розпорядженням перейменував на честь Ю.Ревая.

Самі ізяни змінити прокомуністичні назви не захотіли, хоча мали для цього дев’ять місяців. І ось тепер такий лист. У деяких людей комуністична пропаганда наскільки в’їлася в свідомість, що вони ладні за неї перекривати вулицю. З одного боку колгосп, який стільки біди приніс закарпатцям, а з другого земляк-патріот Юліан Ревай, який боровся за Україну. Мене важко чимось здивувати, але ізянам це вдалося!

Категорично заявляю, що ніякого перейменування на Колгоспну не буде. Хай перекривають дорогу, скільки влізе. «Калхозники»…", - йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ