Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці Сокільник, у яких заберуть землю, можуть розраховувати на компенсацію

Депутат Львівської міської ради від фракції «НУ» Сергій Бащук вважає. що продовження вулиці Княгині Ольги через територію Сокільник на вулицю Стрийську як в інтересах самого Львова, так і мешканців села Сокільники. При цьому депутат зазначив, що місто знайде резерви, аби компенсувати сокільчанам втрату земельних ділянок, – про це повідомила «Нова хвиля»

 

«Те, що вулиця Княгині Ольги буде продовжена, було зрозуміло давно. Міст над вул. Науковою споруджувався ще за радянських часів і цілком очевидно було, що рано чи пізно почате доведеться доробляти. Це було зазначено і в генплані міста, і в генплані Сокільник. Проте за останніх 20 років певного переходу від радянської системи господарювання до сучасної, землі роздавались, продавались. Було багато різних цікавих схем, зокрема і спекулятивних. Однак людина, котра купувала на цій території земельну ділянку, мала би розуміти, що в перспективі вул.. Княгині Ольги буде продовжено», - зазначив Сергій Бащук.

 

Обранець переконаний, що сполучення вул. Княгині Ольги з вул. Стрийською в інтересах як львів'ян, так і мешканців Сокільник. Останнім, каже Сергій Бащук, втрату земельних ділянок буде компенсовано.

 

«Буде набагато зручніше добратись до центру міста на трамваї за низьку ціну і за короткий час. В цьому мають бути зацікавлені і сокільчани, адже комфортне транспортне сполучення зробить їх село ще привабливішим для забудови. Я думаю, що міська влада знайде ресурси, йдучи по аналогії з аеропортом, аби не залишити ображеними сокільчан. Земельна ділянка, яка знаходиться в зоні суспільних інтересів, безперечно, має бути експропрійована суспільством, місцевою громадою, але безперечно не задурно», - переконаний Сергій Бащук.

 

Разом із тим, каже депутат, державі необхідний закон, який регламентуватиме вилучення земельних ділянок чи особистого майна громадян в інтересах суспільних потреб. На думку Сергія Бащука, про безоплатне вилучення землі не може бути й мови - у нормативному документі треба прописати компенсацію для громадян.

 

«Це може бути чи то компенсація в натуральному вигляді, чи грошова компенсація за бажанням. Але той бардак, який зараз твориться із роздачею земельних ділянок та з незаконним будівництвом треба припиняти. Проте люди повинні знати, що вони купують і яка перспектива купленого. Зараз багато людського майна знаходиться в межах червоних ліній і люди не можуть його продати чи відвоювати своє право на реконструкцію чи перебудову. Виникають колізії - людина заплатила великі гроші, а в кінцевому результаті опинилась в програші. Держава повинна на законодавчому рівні захищати інтереси таких громадян», - резюмував Сергій Бащук.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ