Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканці вулиці Лісної у Винниках вимагають повернути відібрані землі

Сьогодні, 27 червня, жителі мікрорайону вулиці Лісна у Винниках пікетували Винниківську міську раду. Близько 50 пікетувальників вимагали у влади міста повернути їм землі, незаконно відібрані згідно з рішенням однієї з останніх сесій Винниківської міськради щодо оренди земель.
Мешканці вул. Лісної також вимагають від міського голови Винник відповісти перед законом за те, що погрожував їм через небажання винниківців віддавати землі, котрими вони користуються понад 40 років. Проте Теодор Гудзяк так і не вийшов до пікетувальників.
Як розповіли учасники акції протесту, у них відбирають майже 40 земельних ділянок на вул. Лісна (земля не приватизована, нею користуються жителі військового містечка; споруди ж, що розміщені на цій ділянці, належать КЕЧ ЗОК). Заступники міського голови Петро Павлентій та Ігор Герман стверджують, що ця земля є самовільно захопленою.
Ділянку площею 1,5 га хоче орендувати підприємство „Львівміськбуд”, щоб спорудити там комерційне житло. Влада Винник стверджує, що „Львівмісьбуд” компенсує жителям вул. Лісної вартість землі забудовами, котрої вони потребуть – або гараж, або інша господарська споруда. Проте наразі жодних договорів не укладено.
На вул. Лісній є 6 будинків, у котрих – 48 квартир. На земельній ділянці є 23 господарські споруди.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ