Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Мешканців Пустомит турбує ціна викупу землі для потреб Євро-2012

Сьогодні, 21 січня, голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк провів перший виїзний прийом мешканців. Прийом відбувся у Пустомитівському районі. Цю територію вибрали у зв’язку з проведеним моніторингом надходжень звернень громадян. Моніторинг висвітлив низку проблемних питань, з якими мешканці території звертаються до органів влади, в тому числі до Президента та Уряду.

Серед основних проблем, які прозвучали на прийомі – питання землекористування, приватизації земельних ділянок та викупу їх для суспільних потреб, пов’язаних з проведення Євро-2012, комунального та дорожнього господарства, надання належних транспортних послуг, соціального захисту багатодітних сімей та осіб похилого віку. Загалом на прийомі розглядалося близько 30 питань.

По окремих з них голова Львівської ОДА обіцяв створити комісії. Це, зокрема, питання, що стосувалися вилучення ділянок для потреб Євро-2012. Серед них чи не найважливішим було питання встановлення ціни за землю.

«Наступного тижня у Києві буде підписано титул на ціни на виплату компенсацій громадянам за землі для потреб чемпіонату Європи з футболу. Я спілкувався в Кабміні на цю тему. Цінова політика буде переглядатися, адже попередня ціна зафіксована ще у листопаді. Держкомзем повинен дати нову відповідну оцінку землі у зв’язку із загальним здорожчанням», – сказав Цимбалюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ