Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканців та гостей Львова запрошують на «Поливаний понеділок»

Львів підтримує Великодні традиції та запрошує мешканців і гостей міста 17 квітня на веселі святкові обливання, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«Поливаний понеділок» триватиме на площі Ринок перед входом у міську раду з 12.00 до 16.00. Там облаштують спеціальні резервуари, які подаватимуть воду. Поливання в інші години та інших місцях центральної частини міста – не дозволено, тому за порядком стежитимуть працівники правоохоронних органів та «Муніципальна дружина». У зв’язку з поливанням, з 11.00 до 16.00 електротранспорт на площі Ринок не курсуватиме.

«З давніх-давен Львів був прикладом підтримки і розповсюдження українських національних традицій, і вже є практика, що львів’яни в часі Великодніх свят відзначають «Поливаний понеділок». В попередні роки у Львові він, здебільшого, набував не дуже культурного характеру. Тому вже чотири роки поспіль на площі Ринок спільно з громадськими активістами організовуємо велике поливання, надаючи йому культурних форм.

Поливання буде відбуватися на площадці перед входом у міську Ратушу з 12.00 до 16.00 год. Поливатися буде дозволено лише в цих часових рамках і на цій території, бо на інших територіях реагуватимуть працівники правоохоронних органів і «Муніципальна дружина». Тому всіх, хто має бажання долучитися до загальноміського поливання на площі Ринок – запрошуємо, але просимо зважати на те, що погодні умови прогнозують не дуже сприятливими. Сподіваємося, що цей захід в понеділок буде продовженням давніх українських традицій, зокрема у Львові», - розповів в.о. директора департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради.

Як і минулого року, для поливання будуть встановлені спеціальні резервуари, які подаватимуть воду. Зважаючи на те, що погодні умови прогнозують не дуже сприятливими, то захід роблять більш скромнішим, але все ж зберігаючи традицію «Поливаного понеділка», так як подія щороку набуває загальноміського масштабу.

Дійство організовує управління внутрішньої політики Львівської міської ради  спільно з ЛКП «Львівводоканал» та Галицькою районною адміністрацією. У зв’язку з поливанням, з 11.00 до 16.00 год. електротранспорт на площі Ринок не курсуватиме.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ