Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мешканцям представили варіанти облаштування руху на вул. Степана Бандери

Сьогодні в міській раді відбулась презентація варіантів облаштування руху на вулиці Степана Бандери в рамках проекту «Вулиця для всіх». Проект «Вулиця для всіх» спрямований на планування реконструкції вулиці Степана Бандери із залученням до процесу планування мешканців та користувачів вулиці.

«В цьому проекті ми користуємося німецьким досвідом планування вулиць, в якому важливим аспектом є залучення громадськості до обговорення та напрацювання тих чи інших варіантів вигляду вулиці. Теоретично – все виглядає просто, а от практичний результат ми зможемо оцінити згодом. Думаю, результат планування буде набагато кращим в тій ситуації, коли інженер, який його «малює», добре знає про потреби мешканців та головних стейкхолдерів проекту», - розповів Штефан Габі, експерт з міського планування, Інститут міста.

«Сподіваюся, що після сьогоднішньої бесіди ми зможемо створити якісний інформаційний привід для масштабного обговорення цього проекту, адже вже в середині грудня будемо погоджувати єдиний варіант облаштування вулиці, спільно з німецькими експертами та міською владою», - додав Максим Терлецький, менеджер проектів, Інститут міста.

«Станом на цей момент ми напрацювали декілька варіантів вигляду вулиці, на основі проведених воркшопів, із залученням мешканців. Ми створили ескізні поперечні профілі, така загальна концепція вулиці, яку ми бачимо. Крім цього, ми зробили ескізні варіанти плану вулиці, тобто ми взяли частинку вулиці і спробували реалізувати поперечні профілі, «наклавши»  їх на план вулиці. Крім цього, плануємо спільно з Львівською політехнікою зробити дослідження транспортних, пішохідних потоків та припаркованих автомобілів, – це дуже важливий етап проект. Дослідження буде включати показники інтенсивності потоку на тротуарах, переходах, також потреби паркування та підрахунки потоку  транспорту», - розповів Ігор Могила, начальник відділу «Інститут стійких транспортних систем» ЛКП «Львівавтодор», інженер-проектант ЛКП «Інститут просторового розвитку».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ