Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Мешканцю Жовківщини, який вирощував конопляні плантації, присудили п'ять років ув'язнення

Закінчився судовий розгляд у кримінальному провадженні щодо 66-річного мешканця Жовківщини, якого обвинувачували у незаконному посіві та вирощуванні коноплі та незаконному придбаванні та зберіганні наркотиків без мети збуту (ч. 2 ст. 309, ч. З ст. 309, ч. 2 ст. 310 КК України).

Про це інформує пресслужба Львівської обласної прокуратури.

Повідомляється, що чоловік на власному городі в одному із сіл Львівського району вирощував цілі плантації конопель. Загалом під час першого обшуку за місцем проживання обвинуваченого виявили понад 140 рослин конопель, посіяних на городі, а також у горщиках у будинку фігуранта, у якому знайшли понад 6 кг особливо небезпечного наркотику - канабісу.

Проте після конфіскації правоохоронцями заборонених речовин чоловік знову засіяв город. За місцем проживання обвинуваченого під час повторного обшуку, було виявлено та вилучено 72 посіяні рослини коноплі та понад 1,5 кг канабісу.

Свою вину підсудний не визнав і заявив, що вживання коноплі є його громадянською позицією. За його словами, воно допомагає під час лікування, під час депресії. Чоловік вважає, що не вчинив нічого незаконного.

Суд підтримав обґрунтовану позицію прокурорів Жовківської окружної прокуратури, визнав обвинуваченого винним, врахував тяжкість злочинів та їх систематичність і призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ