Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

"Металіст" відмовляється везти фанів в Донецьк

ФК "Металіст" (Харків) скасовує виїзд вболівальників на матч з "Металургом" (Донецьк) і обіцяє провести розслідування заворушень, влаштованих групою фанів на полтавському стадіоні під час матчу з "Ворсклою" 3 листопада.

"Керівництво футбольного клубу "Металіст" висловлює невдоволення і стурбованість поведінкою групи вболівальників на гостьовому секторі під час виїзного матчу з полтавською "Ворсклою". Ці протиправні дії не тільки негативно впливають на імідж клубу, але і не можуть залишатися безкарними", - йдеться у зверненні до вболівальників, опублікованому на офіційному сайті ФК "Металіст".

У зверненні наголошується, що за ці порушення ФК "Металіст" чекають жорсткі дисциплінарні санкції з боку Прем'єр-ліги.

"Зі свого боку клуб, в якості реакції на низку протиправних дій і провокацій з боку групи фанатів, скасовує виїзд вболівальників на матч 16 туру з донецьким "Металургом". Списки вболівальників приймаючій стороні від нашого клубу подаватися не будуть, а значить, згідно з регламентом змагань, гостьовий сектор залишиться порожнім. Ми переконливо просимо вболівальників не добиратися до Донецька самостійно, бо можливості придбати квитки на гостьовий сектор не буде", - йдеться у зверненні.

ФК "Металіст" звертається до вболівальників з вимогою розібратися в причинах події всередині фанатського колективу. У свою чергу клуб обіцяє провести власне розслідування.

"Всі порушники будуть ідентифіковані і притягнуті до відповідальності, передбаченої законодавством України. Також клуб в судовому порядку домагатиметься відшкодування з даних осіб суми штрафу, який буде накладено на ФК "Металіст" дисциплінарними органами ФФУ", - підкреслюється у зверненні.

Раніше центр по зв'язках з громадськістю Полтавського обласного управління міліції повідомив, що вболівальники з Харкова пошкодили стадіон у Полтаві під час матчу між місцевою "Ворсклою" та харківським "Металістом" 3 листопада.

За інформацією сайту уболівальників ФК "Ворскла", фанати з Харкова "безперешкодно відбирали шарфи у дітей та одиноких вболівальників перед грою на очах у міліції, також ультрас "Металіста" вирвали і спалили чимало стільців прямо під час матчу, перетворивши один з секторів стадіону в руїну".

На сайті також опубліковані фотографії агресивних уболівальників з витатуйованою фашистською символікою.

ICTV

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ