Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мей: Росія відповідальна за спробу вбивства екс-шпигуна

Британська прем'єрка Тереза Мей заявила, що Росія відповідальна за спробу вбивства колишнього російського шпигуна та його дочки. Про це заявила Мей під час виступу у парламенті, передає The Guardian.

У своєму виступі Мей зазначила, що було правильним надати Росії шанс для відповіді через інцидент в Солсбері. Однак, за словами Мей, у Росії відповіли з "повною зневагою".

Мей заявила, що РФ не запропонувала жодних пояснень, в тому числі щодо наявності таємної програми з розробки хімічної зброї, що порушує міжнародне право.

За словами британської прем'єрки, уряд країни прийшов до висновку, що російський уряд несе відповідальність за інцидент в Солсбері. За її словами, це було незаконним використанням державної сили.

"Немає альтернативного висновку крім того, що російська держава винна у замаху на вбивства пана Скрипаля та його дочки - та в тому, що життя інших громадян Великої Британії в Солсбері, в тому числі сержанта Ніка Бейлі було поставлено під загрозу", - сказала вона.

Зазначимо, що у вівторок опівночі сплив термін ультиматуму, протягом якого Москва мала пояснити, як секретна хімічна речовина потрапила на британську територію і була використана для отруєння.

Нагадаємо, Велика Британія висилає з країни 23 російських дипломатів, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ