Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Microsoft виявила втручання у вибори США з боку хакерів Росії, Китаю та Ірану

Американський ІТ-гігант Microsoft заявила, що виявила ознаки втручання у виборчий процес у США напередодні виборів президента 2020 року. За ним стоять організації з Росії, Китаю та Ірану, які так само були причетні до втручання у президентські вибори 2016 року.

За словами Microsoft, компанія протягом кількох останніх тижнів фіксувала невдалі кібератаки проти людей, пов’язаних із виборчими штабами Дональда Трампа і Джозефа Байдена — кандидатів у президенти від Республіканської та Демократичної партії відповідно. Про це повідомляє Громадське.

«Закордонні групи впливу посилили діяльність із втручання у вибори 2020 року, як і передбачалося. Ця інформація відповідає попереднім повідомленням уряду США та інших сторін», — ідеться в повідомленні.

Microsoft назвав три групи, які, за його даними, втручаються у вибори президента у США:

  1. російська група «Стронцій», яка здійснила кібератаки проти понад 200 фізичних та юридичних осіб, зокрема політичних кампаній, лобістських груп і політичних консультантів;
  2. китайська група «Цирконій», яка здійснювала атаки проти ключових осіб передвиборчого процесу у США, зокрема людей, пов’язаних із Джозефом Байденом, а також лідерів думки з різних країн світу;
  3. іранська група «Фосфор», яка здійснювала атаки проти особистих акаунтів людей, які пов’язані з передвиборчою кампанією Дональда Трампа.

За даними компанії, всі ці угруповання намагалися вплинути на вибори президента у США в 2016 році. При цьому деякі з них, як-от російський «Стронцій», вдосконалили свою тактику. На думку Microsoft, американський уряд має посилити зусилля з протидії зовнішнім кібератакам.

«Ми розкриваємо ці атаки, бо вважаємо, що світу важливо знати про загрози демократичному процесу. Важливо, аби кожен причетний до демократичних процесів у світі прямо чи непрямо знав про ці загрози і вживав заходів для власного захисту як на особистому, так і на професійному рівні», — говорить Microsoft.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ