Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

МІГ-29 Україна може модернізувати на своїх підприємствах – Анатолій Гриценко

Модернізацію літака-винищувача МІГ-29 проводитимуть на підприємствах з України в корпорації з Російською Федерацією, але проект дозволяє орієнтуватися, в основному, на українського виробника. Передбачається створення 1000 нових робочих місць на підприємствах – співвиконавцях робіт з модернізації літаків МІГ-29. Про це на прес-конференції під час робочого візиту на державному підприємстві Міністерства оборони України „Львівський державний авіаційно-ремонтний завод” сьогодні, 28 серпня, повідомив міністр оборони України Анатолій Гриценко.
 „Модернізація такого літака і виведення його на нові параметри – це складне завдання і у технічному аспекті, і у реалізаційному плані. Один завод цього не зможе зробити, саме тому на нараду сьогодні запрошені представники підприємств з Києва, Хмельницького, Львова. Це буде корпорація з десятків підприємств. Завдання модернізації з урахуванням вартості літаків оцінюють у сотні мільйонів гривень. Це складне завдання на багато років. Також нам ще потрібно вирішити деякі питання з розробником літака – Російською Федерацією. Винищувач – це літак, який має бути готовим у будь-яку секунду для бойового чергування. Проведення модернізації – це нова технологія освоєння для підприємств і також це будуть нові робочі місця – тисяча робочих місць.
Сьогодні ми побачили, як в ініціативному порядку розробляється тренажер для літака МІГ-29. Він буде готовий до кінця цьогоріч. І тоді буде прийнятий наказом міністра оборони України на озброєння”, – розповів Анатолій Гриценко.
За словами Анатолія Гриценка, однією з головних проблем на „Львівському державному авіаційно-ремонтному заводі” є недосконалість системи та механізму повернення податку на додану вартість, внаслідок чого підприємство страждає. „Цьогоріч втрати становили 20 мільйонів гривень. Міністерство оборони України буде звертатися до Міністерства фінансів, щоб допомогти вирішити цю проблему”, – пообіцяв Анатолій Гриценко.
„Ми будемо орієнтуватися на свої сили, звичайно, що це буде кооперація з Російською Федерацією, тому що це головний розробник. Можливо, якщо буде далі розвиватися ця техніка з урахуванням її ресурсу і будуть інші завдання сформульовані Генеральним штабом, тоді буде створена корпорація для залучення інших держав. Для того варіанту модернізації, який зараз визначений відповідно до вимог військових, ми можемо орієнтуватися переважно на власного виробника”, – розповів Анатолій Гриценко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ