Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Мігранти на кордоні Польщі та Білорусі роблять чергові спроби прорватися через кордон

Ситуація на кордоні між Польщею та Білоруссю періодично загострюється. Зокрема, цієї ночі білоруські мігранти знову робили спроби прорвати кордон.
фото - Polsat

Прикордонна служба та міністерство національної оборони Польщі повідомила, що мігранти пересувалися вздовж білорусько-польського кордону впритул і сьогодні вранці група мігрантів перетнула прикордонний пункт у Кузниці з білоруської сторони, але польські військові кажуть, що їх затримали.

За повідомлення речника поліції Підляського воєводства Томаша Крупи, у четвер орієнтовно о 21:00 за київським часом поблизу пункту пропуску “Кузниця” білоруські військові здійснили спробу силою проштовхнути на територію Польщі 35 мігрантів, здебільшого жінок і дітей.

В іншому місці на кордоні, в районі населеного пункту Половце, ввечері зібралася група кількістю 100 осіб, однак вони не здійснили спроби нелегального перетину кордону.

За повідомленням польських прикордонників, вночі білоруські спецслужби намагалися зеленим лазером засліплювати польських прикордонників і військових, які несли службу на кордоні.

За інформацією Підляського відділу Прикордонної служби Польщі, на кордоні зараз перебувають 3-4 тисячі мігрантів.

Нагадаємо, що в понеділок, 8 листопада, на польсько-білоруському кордоні загострилася ситуація. Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що країна привела в готовність війська вздовж кордону через напружену ситуацію з мігрантами. Велика група нелегалів намагалася прорватися на територію країни. На кордоні були чутні постріли. Білоруські прикордонники заявили, що вони лунали з польського боку.

У Варшаві в понеділок, 8 листопада, зібрався урядовий кризовий штаб за участю силовиків під головуванням прем’єр-міністра країни Матеуша Моравецького. Війська трьох бригад територіальної оборони Польщі перевели у підвищену готовність до дій.

У ніч на 10 листопада дві групи мігрантів увірвалися до Польщі з Білорусі, їх затримали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ