Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міграційні служби Буська, Золочева, Жовкви та Жидачева змінили адреси

У Державній міграційній службі Львівщини від 1 серпня до 26 грудня 2012 року дев’ять територіальних підрозділів переїхали у нові, відремонтовані просторі приміщення. Повідомила прес-служба.

Нагадаємо, торік була сформована міграційна служба Львівщини. У кожному з районів працює її територіальний підрозділ. Із 16 серпня 2012 року працівники ГУ Державної міграційної служби України у Львівській області приступили до виконання переданих повноважень з виготовлення паспортів громадян України, реєстрації місця проживання, роботи з іноземцями, біженцями тощо. У січні 2013 має закінчитись і процес передачі від ВГІРФО до підрозділів Державної міграційної служби функцій з виготовлення документів громадян України для виїзду за кордон.

У ДМС України, що створюється за європейським зразком, принциповим є питання умов, у яких працівники приймають громадян. Тому, з 29 підрозділів міграційних підрозділів Львівщини, майже третина змушені були змінити приміщення через їх невідповідність елементарним санітарним нормам.

Лише у грудні 2012 року чотири міграційних підрозділи Львівщини змінили адреси.

Із 11 грудня міграційна служба Буська працює за адресою: м. Буськ, вул. Паркова, 8.

Золочівський районний сектор ГУ ДМС України у Львівській області 21 грудня переїхав у відремонтоване приміщення за адресою: м. Золочів, вул.. Пачовського, 7.

25 грудня урочисто відкрили приміщення Жовківського районного відділу ГУ ДМС за адресою м.Жовква, вул..Святої Трійці, 3г/34.

Наступного дня, 26 грудня, новосілля відсвяткував Жидачівський районний сектор. Мешканців району прийматимуть за адресою: м. Жидачів, вул..Вокзальна, 6.

В урочистому відкритті Жовківського та Жидачівського міграційних підрозділів брали участь представники Державної міграційної служби України: Віктор Сергієнко, начальник Управління персоналу ДМС України та Олег Безорчук ,заступник директора департаменту Управління справами та регіонального розвитку.

Ярослав Скиба, начальник ГУ ДМС України у Львівській області:

- Чому перевага надається територіальним підрозділам?

Ми зробили ухил на першочергове створення належних умов територіальним підрозділам, через те, що саме там безпосередньо ведеться прийом громадян. Працівники міграційних територіальних підрозділів мають надавати якісні послуги у якісних для відвідувачів умовах.

- Які зміни відбуватимуться у 2013 році?

Будуть відкриті нові приміщення в Сокалі, Миколаєві, Городку, Мостиськах, Камянці – Бузькій. Маємо вирішити питання і з розміщенням обласного апарату. Фінансово-ресурсна, аналітична, кадрова, юридична служби повинні мати також відповідні умови для роботи.

- На відкритті нових приміщень у Жовкві та Жидачеві були присутні представники ДМС України. Як вони оцінили роботу Львівської міграційної служби?

Вони оцінили те, що ми дотрималися слова і в повному обсязі виконали завдання, поставлені перед нами керівництвом ДМС.

- Як виглядає Львівська міграційна служба на тлі інших регіональних міграційних служб України?

Нам сказали, що такі умови, що створюються на Львівщині є одними з кращих в Україні.

У кожному з районів Львівської області міграційним підрозділам сприяють у становленні керівники районних адміністрацій і райрад, голови міських рад, а також місцеві підприємці.

Довідка.

Державна міграційна служба України створена 9 грудня 2010 Указом президента України «Про оптимізацію системи органів виконавчої влади». Виконання нашою державою умов ЄС щодо запровадження безвізового режиму між Україною та країнами Євросоюзу передбачає створення міграційної служби, запровадження біометричних документів та демаркацію східних кордонів. Усі три умови сьогодні успішно виконуються українською стороною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ