Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Міхеїл Саакашвілі погрожував зістрибнути з даху будинку

Лідер партії "Рух нових сил" Міхеїл Саакашвілі виліз на дах будинку по вулиці Костьольній біля Майдану Незалежності через обшук у квартирі, в якій він живе. Кореспондент LB.ua став свідком, як він погрожував зістрибнути.

На дах будинку сходами піднялися рятувальники.

Про те, що у квартирі 32 по вул. Костьольній, 7, де живе Саакашвілі, "ламають двері", повідомив перед тим соратник екс-президента Грузії Давид Сакварелідзе у фейсбуці.

У Службі безпеки України підтвердили обшуки у квартирі Саакашвілі.

"Дійсно, проводять слідчі дії. Співробітники СБУ надають оперативний супровід у рамках розслідуваного Генеральною прокуратурою України кримінального провадження", - сказала агентству "Інтерфакс-Україна" речниця СБУ Олена Гітлянська.

При цьому вона не уточнила, про яке саме кримінальне провадження йдеться.

За інформацією агентства, кримінальне провадження стосується чиновника попередньої влади України.

Як випливає з відеотрансляції, яку з місця події веде член політради Руху нових сил Іван Слободяник, біля квартири Саакашвілі перебувають кілька співробітників СБУ в повній амуніції. Один з них пояснює, що для проведення слідчих дій є відповідна ухвала суду.

За даними джерел "Української правди", кримінальне провадження стосується фінансування соратниками Віктора Януковича акцій Саакашвілі.

Саакашвілі залишається на даху, свідчить трансляція телеканалу NewsONE. Він каже, що його хочуть затримати. Саакашвілі закликає своїх прихильників не дати зробити це.

О 09:19 Саакашвілі відтягнули від краю даху, мабуть, силовики.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ