Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Міка Ньютон таки поїде на Євробачення-2011

Переможницею національного відбору "Євробачення-2011" визнана Міка Ньютон. Саме вона в травні представить Україну на міжнародному конкурсі в Дюссельдорфі.

Після завершення Національного відбору в суботу 26 лютого, у деяких членів журі виникли сумніви щодо точності голосування, на їхнє прохання, у присутності журналістів, було перераховано протоколи голосування. Однак переможницею все одно виявилася Міка Ньютон.

На наступний день Перший Національний перерахував результати SMS-голосування, враховуючи правила Європейської мовної спілки (EBU), згідно з якою з одного мобільного телефону зараховується не більше 20 SMS. Незважаючи на перерахунок, лідером залишилася Міка Ньютон.

У той же час незадоволені результатами національного відбору представника України на Євробачення розмістили в Інтернеті петицію до Першого Національного. Після цього НТКУ вирішила провести переголосування за фіналістів відбору на Євробачення. У ньому повинні були взяти участь виконавці, що зайняли перші три місця: Міка Ньютон, Злата Огневич і Джамала.

Однак Джамала, а пізніше і Огневич, відмовилися брати участь у повторному національному відборі учасника на міжнародний конкурс "Євробачення-2011". Таким чином, Перший Національний назвав Міку Ньютон офіційним переможцем національного відбору на "Євробачення", повідомляє ТСН.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ